Oppskrifter til meal prep. Foto.

Meal prep: Oppskrifter og inspirasjon!

Å drive med meal prep har mange åpenbare fordeler for deg som har høye treningsambisjoner eller er aktiv idrettsutøver. Samtidig kan det også egne seg for deg som vil ned i fettprosent eller har lite tid til matlagning i hverdagen, men som likevel ønsker et sunt kosthold med nok proteiner, lite raske karbohydrater og masse grønt.

Food- eller meal prep er slett ikke så dyrt og tidkrevende som man kan tro, og egner seg godt for f.eks. deg som har treningmål du ønsker å nå. For familier er det også helt genialt, og du trenger aldri igjen lure på hva du skal ha til middag! Les mer om meal prepping i denne artikkelen! Du har sikkert hørt det før; kroppen trenger proteiner og grønnsaker – oppskriftene og inspirasjonen finner du her!

Sulten?

Det er nettopp det man blir av trening! Det er kroppen som forteller deg at du har brukt energi, og det er jo bra! Men, det er da det gjelder å ha muligheten til å velge riktig. Kanskje er du en erfaren food prepper, eller har tenkt en stund at det hadde vært lurt å begynne med det? Uansett om du har lang erfaring eller vil starte nå, så er inspirasjon en viktig ingrediens for at resultatet skal bli vellykket. Inspirasjon hjelper ambisjonene våre, og når det kommer til food prepping så er sammensetningen i måltidene du lager viktig, men også at det blir godt! Her på maximsport.no kan du finne en masse meal prep oppskrifter og inspirasjon til hva du kan lage neste gang. Oppskriftene våre krever ikke et høyt ferdighetsnivå, og er enkle å lage, smaker godt og gir deg det riktige påfyllet du trenger for å bygge og opprettholde muskelmasse.

Enkel tacosalat = enkel meal prep!

Hvem liker ikke taco? Denne retten er perfekt på farten, fordi den er god både varm og kald. Vi har laget oppskriften med tacokrydder fra pose, hvis du i tillegg ønsker å kutte ned på mengde salt, så kan du bruke spisskummen, hvitløk eller chilipulver for å få et enda sunnere alternativ. Vil du i tillegg imponere litt, kan du variere med en mango- eller jordbærsalsa – du finner mange oppskrifter på nettet. Hvis du har planer om å lage taco i helgen, så kan du bare lage litt mye, og fordele det i bokser du kan spise til uken. Oppskriften på tacosalat finner du her.

Kikertsatay med ris

Denne opprinnelig indonesiske retten er svimlende god! At peanøttsaus kan være så godt har overrasket mange. I denne retten får du rikelig med proteiner fra kikertene, retten er helt vegetarisk og er super hvis du vil unngå kjøtt, men jakter på nok proteiner. Du kan lese mer om treningsmat for vegetarianere i våre artikler om vegansk/vegetarisk kosthold og trening og hvordan du kan få i deg nok proteiner som veganer/vegetarianer.

Frisk som en fisk?

Fisk er sunt, året rundt, og også en fantastisk kilde til proteiner. Denne noriwrappen med sprøstekt torsk er supergod og enkel å ta med seg! Vil du preppe fisk er laksemiddager med grønnkålshvete og laks, oppskriften finner du her, garantert å hjelpe deg på vei til å nå treningsmålene dine! Er du glad i skalldyr så kan denne rekesalaten med advokado være noe for deg. Denne retten er også midt i blinken dersom du trenger en kjapp og næringsrik meal prep lunsj.

Laks eller kylling med ris

Dette er vel selve klassikeren innen meal prep, og kan gjøres enkel eller spennende. Med disse rettene i kjøleskapet eller baggen får du alltid i deg et optimalt måltid, samt at de er superenkle å lage mye av. Et tips er å variere med sauser eller dip. Bruk soyasaus eller kraften fra tilberedningen. Supergrønnsaken brokkoli er fin hverdagsmat, men du kan variere tilbehøret med bønner og gjøre det hele mer spennende med friske urter som koriander eller basilikum, som er veldig godt til laks!

Frokost eller lunsj?

Du trenger ikke avskrive brødskiva helt. Vi har utarbeidet oppskrifter på brødskiver som er gode, og her får du vite nøyaktig hva de inneholder av kalorier, fett, karbohydrater, sukker og proteiner. Så det er bare å velge den som passer deg best, og nei, brødskiver trenger ikke å være kjedelig! Prøv for eksempel en med advokado og cottage cheese! Hvis du er glad i egg, så er det veldig fint når du ønsker å få i deg nok proteiner. Prøv denne omelettwrappen med kalkunbacon, en kreativ variant over temaet egg og bacon som er proppfull av nyttige proteiner. Enkel å ta med på trening, og super i matpakken til jobb eller skole.

Italiensk meal prep

Her har vi satt sammen en supergod oppskrift på kjøttboller i tomatsaus, med smak av italia, men har byttet ut pastaen med quinoa. En annen italiensk klassiker som egner seg er Caprese, bedre kjent som tomat og mozarellasalat. Hvis du gjør den klar, deler mozarella og tomater i skiver, og legger blader av basilikum oppå i en lukket boks i kjøleskapet, så holder den seg godt i flere dager. Men husk at du bør ta på olje og salt rett før du spiser den, hvis ikke blir den lett «vassen». Ypperlig som et mellommåltid, eller som tilbehør til for eksempel kyllingfilet. Oppskriften på kylling med linsepasta, edamamebønner og mozarella er en sikker vinner når du skal meal preppe. Supergodt!

En ekte biff

Noen ganger vil man unne seg en ekte biff, og hvorfor ikke lage litt mye når du først er i gang? Med denne oppskriften kan du variere sausen for eksempel, og får et godt og skikkelig mettende måltid. Pepperbiff med potet og edamamebønner er ofte populært, og lager du bearnaisesausen selv, kan den også tilpasses dine macros.

Den gode desserten med meal prep

Selv om du vil spise sunt, så betyr ikke det at du må stå over desserten! Prøv vår proteinrike oppskrift på HERO Tofu-bowl med mango. Denne kan du spise både før og etter trening, eller som en nydelig dessert etter middag.

Populære produkter