rekesalat med avokado

Rekesalat med avokado

Denne oppskriften på rekesalat med avokado er perfekt til lunsj, middag eller før og etter trening. Oppskriften holder til 4 porsjoner og kan lages noen dager i forveien, slik at du alltid har rekesalat tilgjengelig når du er sulten. Oppbevar matboksene i kjøleskapet og varm opp i mikroen eller ovnen i ildfastform når du skal spise.

Ingredienser:

  • 340 g kokte reker med cayenne
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • 400 g blokålris, eller revet blomkål
  • 350 g kokte svarte bønner
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts eplecidereddik
  • 0,5 krm salt
  • 4 krm sesamfrø

Slik gjør du:

  1. Skyll bønnene
  2. Hakk paprika og squash
  3. Press saften fra lime og rør sammen med sesamolje, eplecidereddik og salt til en vinaigrette
  4. Bland sammen blomkålris med paprika, squash og vinaigretten
  5. Legg opp grønsnakene i en matboks. Topp med reker, bønner og avokado. Strø på sesamfrø
  6. Tips: Avokado kan bli brun, så et tips er å beholde skallet på og skiv avokadoen ved servering

Næringsinnhold per porsjon:

Kalorier: 292,6

Fett: 11,7

Karbohydrater: 14,1

Fiber: 10,3

Sukker: 5,8

Protein: 26,9

Oppskrift av Evelina Söderholm