Rekesalat med avokado
Denne oppskriften på rekesalat med avokado er perfekt til lunsj, middag eller før og etter trening. Oppskriften holder til 4 porsjoner og kan lages noen dager i forveien, slik at du alltid har rekesalat tilgjengelig når du er sulten. Oppbevar matboksene i kjøleskapet og varm opp i mikroen eller ovnen i ildfastform når du skal spise.
Ingredienser:
- 340 g kokte reker med cayenne
- 1 avokado
- 1 lime
- 400 g blokålris, eller revet blomkål
- 350 g kokte svarte bønner
- 1 squash
- 1 rød paprika
- 1 ts sesamolje
- 1 ts eplecidereddik
- 0,5 krm salt
- 4 krm sesamfrø
Slik gjør du:
- Skyll bønnene
- Hakk paprika og squash
- Press saften fra lime og rør sammen med sesamolje, eplecidereddik og salt til en vinaigrette
- Bland sammen blomkålris med paprika, squash og vinaigretten
- Legg opp grønsnakene i en matboks. Topp med reker, bønner og avokado. Strø på sesamfrø
- Tips: Avokado kan bli brun, så et tips er å beholde skallet på og skiv avokadoen ved servering
Næringsinnhold per porsjon:
Kalorier: 292,6
Fett: 11,7
Karbohydrater: 14,1
Fiber: 10,3
Sukker: 5,8
Protein: 26,9
Oppskrift av Evelina Söderholm