kjøttboller I tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Denne oppskriften på kjøttboller i tomatsaus holder til 4 porsjoner, perfekt til deg som prepper mat for flere dager av gangen. Oppbevar i matbokser i kjøleskapet, så har du alltid et proteinrikt måltid tilgjengelig som kan varmes i mikroen eller ovnen. Perfekt før eller etter en hard treningsøkt.

Ingredienser:

  • 4 dl quinoa
  • 500 g tomatsaus
  • 1 brokkoli
  • ½ sitron i skiver
  • 1 hakket chili

Kjøttboller:

  • 600 g karbonadedeig, 10%
  • 1 boks røde linser
  • ½ finhakket løk
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 egg
  • 1 ts hvitt pepper
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du:

  1. Kok opp quinoa etter instrukser på pakken. Avkjøl
  2. Sett ovnen på 225 grader
  3. Bland sammen karbonadedeig, linser, løk, fiberhusk, egg, salt og pepper. Rull til boller. Stek dem midt i ovnen 6-8 minutter (avhengig av strl). Avkjøl
  4. Skjær brokkoli i mindre biter og blancher. Avkjøl
  5. Fordel quinoa, brokkoli, kjøttboller og saus i matbokser, topp med en sitronskive og chili

Næringsinnhold per porsjon:

Kalorier: 745,5

Fett: 23,4

Karbohydrater: 81,6

Fiber: 15,1

Sukker: 10,2

Protein: 49,6

Oppskrift av Evelina Söderholm