Kjøttboller i tomatsaus
Denne oppskriften på kjøttboller i tomatsaus holder til 4 porsjoner, perfekt til deg som prepper mat for flere dager av gangen. Oppbevar i matbokser i kjøleskapet, så har du alltid et proteinrikt måltid tilgjengelig som kan varmes i mikroen eller ovnen. Perfekt før eller etter en hard treningsøkt.
Ingredienser:
- 4 dl quinoa
- 500 g tomatsaus
- 1 brokkoli
- ½ sitron i skiver
- 1 hakket chili
Kjøttboller:
- 600 g karbonadedeig, 10%
- 1 boks røde linser
- ½ finhakket løk
- 1 ss fiberhusk
- 1 egg
- 1 ts hvitt pepper
- 0,5 ts salt
Slik gjør du:
- Kok opp quinoa etter instrukser på pakken. Avkjøl
- Sett ovnen på 225 grader
- Bland sammen karbonadedeig, linser, løk, fiberhusk, egg, salt og pepper. Rull til boller. Stek dem midt i ovnen 6-8 minutter (avhengig av strl). Avkjøl
- Skjær brokkoli i mindre biter og blancher. Avkjøl
- Fordel quinoa, brokkoli, kjøttboller og saus i matbokser, topp med en sitronskive og chili
Næringsinnhold per porsjon:
Kalorier: 745,5
Fett: 23,4
Karbohydrater: 81,6
Fiber: 15,1
Sukker: 10,2
Protein: 49,6
Oppskrift av Evelina Söderholm