Kikertsatay med ris
Denne oppskriften på kikertsatay med ris holder til 4 porsjoner, perfekt når du skal preppe måltider til flere dager! Den er enkel å varme opp og kan oppbevares i kjøleskapet, slik at du alltid har ditt neste måltid klart. Perfekt til middag og før eller etter trening. Smakfullt og godt!
Ingredienser:
- 4 porsjoner ris (600 g kokt ris)
- 1 ss rapsolje
- 1 ss tomatpuré
- 2 ss peanøttsmør
- 1 ss sitronsaft
- 2 ts currypulver, sterkt
- 1 ts kinesisk soya
- 2,5 dl kokosmelk
- 2 bokser kikerter
- 2 ss hakkede peanøtter
- Koriander
- 4 sitronskiver
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken. Avkjøl
- Varm olje i en panne. Tilsett tomatpuré, peanøttsmør, sitronsaft, curry, soya og kokosmelk. Rør sammen så alt blander seg
- Tilsett kokoesmelk og la det koke opp. Tilsett deretter kikertene. Avkjøl
- Legg deretter ris og sataygryten i matboksern. Topp med koriander, peanøtter og en sitronskive
Næringsinnhold per porsjon:
Kalorier: 623,8
Fett: 27,7
Karbohydrater: 66,3
Fiber: 17,5
Sukker: 12
Protein: 19,1
Oppskrift av Evelina Söderholm