kikertsatay med ris

Kikertsatay med ris

Denne oppskriften på kikertsatay med ris holder til 4 porsjoner, perfekt når du skal preppe måltider til flere dager! Den er enkel å varme opp og kan oppbevares i kjøleskapet, slik at du alltid har ditt neste måltid klart. Perfekt til middag og før eller etter trening. Smakfullt og godt!

Ingredienser:

  • 4 porsjoner ris (600 g kokt ris)
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ts currypulver, sterkt
  • 1 ts kinesisk soya
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 bokser kikerter
  • 2 ss hakkede peanøtter
  • Koriander
  • 4 sitronskiver

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. Avkjøl
  2. Varm olje i en panne. Tilsett tomatpuré, peanøttsmør, sitronsaft, curry, soya og kokosmelk. Rør sammen så alt blander seg
  3. Tilsett kokoesmelk og la det koke opp. Tilsett deretter kikertene. Avkjøl
  4. Legg deretter ris og sataygryten i matboksern. Topp med koriander, peanøtter og en sitronskive

Næringsinnhold per porsjon:

Kalorier: 623,8

Fett: 27,7

Karbohydrater: 66,3

Fiber: 17,5

Sukker: 12

Protein: 19,1

Oppskrift av Evelina Söderholm