grønnkålshvete med laks

Grønnkålshvete med laks

Denne oppskriften på grønnkålshvete med laks er proteinrik og holder til 4 porsjoner. Den er perfekt til mealprep, for du kan lage 4 porsjoner og sette i kjøleskapet, slik at du alltid har et måltid klart når du trenger det. Dette måltidet er perfekt før og etter trening, til lunsj eller til middag. Den er enkel å lage og smaker godt!

Ingredienser:

  • 4 dl durumhvete, bløtlagt over natten
  • 2 ss olje
  • 1 gul løk
  • 200 g grønnkål
  • 250 g sjampinjong
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 ts mynte
  • 250 g røkt laks
  • 2 ss tahini
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts svart pepper
  • 5 dl vann
  • 2 egg

Slik gjør du:

  1. Tærn løk, finhakk grønnkål og skiv sjampinjongen
  2. Varm olje i en støpejernspanne
  3. Fres løk og tilsett deretter sjampinjong og press hvitløk. La sjampinjongen få litt farge
  4. Tilsett grønnkål, durumhvete, buljongterning, mynte, salt, pepper, tahini og vann. Rør sammen og la koke på lav varme i 25 minutter under lokk. Avkjøl
  5. Kok egg til ønsket konsistens, avkjøl, skrell og del
  6. Tærne laksen
  7. Legg opp i matbokser; Kokt durumhvete, laks og egg
  8. Kan spises kald eller varmes opp før servering

Næringsinnhold per porsjon:

Kalorier: 638,5

Fett: 28,9

Karbohydrater: 58,5

Fiber: 9,3

Sukker: 6,1

Protein: 32,6

Oppskrift av Evelina Söderholm