Grønnkålshvete med laks
Denne oppskriften på grønnkålshvete med laks er proteinrik og holder til 4 porsjoner. Den er perfekt til mealprep, for du kan lage 4 porsjoner og sette i kjøleskapet, slik at du alltid har et måltid klart når du trenger det. Dette måltidet er perfekt før og etter trening, til lunsj eller til middag. Den er enkel å lage og smaker godt!
Ingredienser:
- 4 dl durumhvete, bløtlagt over natten
- 2 ss olje
- 1 gul løk
- 200 g grønnkål
- 250 g sjampinjong
- 3 hvitløksfedd
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1 ts mynte
- 250 g røkt laks
- 2 ss tahini
- 1 ts salt
- 0,5 ts svart pepper
- 5 dl vann
- 2 egg
Slik gjør du:
- Tærn løk, finhakk grønnkål og skiv sjampinjongen
- Varm olje i en støpejernspanne
- Fres løk og tilsett deretter sjampinjong og press hvitløk. La sjampinjongen få litt farge
- Tilsett grønnkål, durumhvete, buljongterning, mynte, salt, pepper, tahini og vann. Rør sammen og la koke på lav varme i 25 minutter under lokk. Avkjøl
- Kok egg til ønsket konsistens, avkjøl, skrell og del
- Tærne laksen
- Legg opp i matbokser; Kokt durumhvete, laks og egg
- Kan spises kald eller varmes opp før servering
Næringsinnhold per porsjon:
Kalorier: 638,5
Fett: 28,9
Karbohydrater: 58,5
Fiber: 9,3
Sukker: 6,1
Protein: 32,6
Oppskrift av Evelina Söderholm