treningsøkt

12 Treningsøkter – styrketrening for hele kroppen

Enten du ønsker å komme I gang med treningen, utfordre deg selv, eller rett og slett er på jakt etter noen nye treningsøkter, så har du kommet til riktig sted. Her finner du 12 varierte styrketreningsøkter som bygger på funksjonell trening, med alt fra EMOM, AMRAP, beinøkter, overkroppsøkter og fullkroppsøkter hvor du bruker blant annet vektstang, kabel, manualer, strikk og ringer til økten. Bygg opp et treningsprogram hvor du tester ut de ulike øktene og utfordrer deg selv hver treningsøkt med disse motiverende øktene satt sammen av Christoffer Kittelsen. Kos deg, tren og feel the burn!

Økt 1: Fullkropp styrke – Baseløft

Prøv økten her

Har du lyst til å teste en baseøkt med vektstang som eneste utstyr? Sjekk ut denne økten med kun fire øvelser, men ikke la deg lure – den er tung for det om! Lykke til.

Økt 2: Fullkropp funksjonell trening – 60-45-60-45

Prøv økten her

Denne treningsøkten er for deg som ønsker en ny utfordring, både når det kommer til ulike øvelser, men også når den kommer til muskelstyrken din. Er du vandt med CrossFit fra tidligere, vil mye være kjent – men ikke fortvil om øvelsene er nye for deg. Ta en titt på videoen nedenfor for å se hvordan du kan utføre treningsøkten. Have fun and get sweaty!

Økt 3: Funksjonell trening – Kettlebell Madness

Prøv økten her

På leting etter en styrkeøkt for hele kroppen som krever minimalt med utstyr? Økten er delt inn i tre runder av funksjonell trening og blant annet AMRAP. Selvom du ikke har vært borti denne typen trening fra før, vil du enkelt kunne følge opplegget, og få tidenes styrketreningsøkt med garantert svettefest. Have fun!

Økt 4: Fullkropp funksjonell trening – 6, 5, 4 – Almost there!

Prøv økten her

Denne funksjonelle styrketreningsøkten er delt inn i fire deler med mye variasjon. Du skal utføre ulikt antall runder per del, samt ulike øvelser per del. Har du ikke trent funksjonell trening tidligere, vil du fortsatt kunne utføre treningsøkten, men husk at du alltid tilpasser vekt etter ditt nivå. Senk heller vekten enn å gå for hardt ut. Kos deg med treningen og gi alt!

Økt 5: Fullkropp funksjonell trening – Sprint, then pace

Prøv økten her

Du trenger ingen erfaring med funksjonell trening fra før for å gjennomføre denne økten, men gjør deg kjent med øvelsene før du skal starte økten for å få mest mulig ut av den, samtidig som du slipper å bruke tid på dette underveis. Det er også viktig at du tar utgangspunkt i vekter som passer ditt nivå, så hvis vektene som står oppgitt er for tunge eller for lette, tilpass dette. Husk også at vekten du velger skal være riktig i forhold til flyt gjennom hele økten. Lykke til og god trening!

Økt 6: Fullkropp funksjonell trening – 50 is the number

Prøv økten her

En fullkropps styrkeøkt med funksjonell trening er perfekt for deg som vil ha en hard økt som pusher deg hele veien! Hver øvelse skal utføres med femti repetisjoner, og du vil kjenne det i hele kroppen etterpå. Styrkeøkten lar deg jobbe med hele kroppen gjennom hele økten, slik at du ikke sliter ut en kroppsdel før du begynner på neste. Gjør deg klar til en brennende treningsøkt – og legg den til treningsprogrammet ditt! Lykke til.

Økt 7: Beinøkt funksjonell trening – Bootylicious

Prøv økten her

Er du på utkikk etter en treningsøkt med fokus på bein og rumpe? Rumpeøkten er delt inn i to deler med gode øvelser for denne muskulaturen, og del B som består av EMOM – vil gi deg den brennende følelsen du er på jakt etter ved en rumpeøkt! Kos deg og lykke til.

Økt 8: Beinøkt funksjonell trening – Work-rest-work-rest

Prøv økten her

Prøv denne treningsøkten for bein med funksjonell trening. Økten er delt inn i to deler, hvor den første delen er E2MOM (every second minute on the minute) og del to består av flere øvelser med høyere tempo og mer hviletid. Juster vekten du bruker etter ditt nivå, og test gjerne ut dette før du starter økten, slik at du du får inn mest mulig effektiv treningstid.

Økt 9: Beinøkt funksjonell trening – Legs & lungs on fire

Prøv økten her

Noen ganger trenger man en treningsøkt som kjenner skikkelig godt etterpå. Er det det du er på jakt etter bør du teste denne beinøkten som kalles for Legs & Lungs on fire! Du skal til sammen gjennom tre deler, hvor tre av øvelsene har 100 reps hver seg. Husk at du må justere vekten du bruker ut ifra hvordan resten av økten er, så test deg frem litt på forhånd, slik at du slipper å bruke tid på dette underveis.

Økt 10: Overkropp styrke – Push & pull

Prøv økten her

Denne styrkeøkten for overkropp vil du komme til å kjenne i morgen. Den består av tre deler, A, B og C. Den er basert på superset med 2-4 repetisjoner i reserve (RiR) og gode øvelser som blant annet benkpress, Face pull og dips. Øvelsene kan gjøres med strikk om du ønsker å øke belastningen. Kos deg med denne deilige økten!

Økt 11: Overkropp funksjonell trening – Can you feel your arms?

Prøv økten her

Denne funksjonelle treningsøkten for overkropp er delt inn i to deler – del A og del B, hvor del A skal kjennes tung ut og del b skal det utføres så mange repetisjoner du klarer per øvelse.

Økt 12: Overkropp funksjonell trening – Push & pull

Prøv økten her

Vet du ikke hva du skal trene i dag? Eller er du keen på en hard funksjonell styrkeøkt for overkroppen? Prøv denne økten med push and pull. Du får utfordret deg selv og alle musklene i overkroppen med alt fra benkpress til ring dips, så forbered deg på en økt som brenner godt.

Populære produkter