knebøy med stang

Knebøy – Slik utfører du øvelsen og variasjoner av knebøy

Knebøy, også kjent som squats, er en øvelse man kan utføre på veldig mange forskjellige måter og med ulikt utstyr. På denne siden finner du en oversikt over veldig mange forskjellig knebøy- og squat-øvelser, så du kan finne de variantene som passer for deg og ditt treningsprogram. Les, lær og tren deg sterkere med knebøy.

Squat to stand

Denne øvelsen er en kjempefin øvelse for å varme opp setemuskulaturen og beina før en beinøkt. Squat to stand vil på sikt hjelpe med dynamikken og mobiliteten i bein, hofter og ankler. Les mer og sjekk ut hvordan øvelsen utføres her.

Air squat – Knebøy uten utstyr

Air squat er enkelt forklart knebøy uten utstyr. Øvelsen kan være fin som oppvarming eller i kombinasjon med andre øvelser, som for eksempel Air squat med kneløft. Les mer og se hvordan øvelsen utføres og andre variasjoner her.

Jump squat

Jump squat er en tyngre variant av knebøy, som hovedsakelig går ut på at man hopper mellom hver bøy. Her kan du lese mer og se hvordan øvelsen utføres.

Knebøy med strikk

Knebøy utført med strikk er en måte man kan avansere øvelsen på hvis man trenger mer motstand. Her kan du se hvordan øvelsen utføres og forskjellige varianter av knebøy med strikk.

Dumbbell squat – Knebøy med manual

Når er knebøy ikke er tung nok vil man få bedre utbytte om man legger til vekt. Her kan du se og lese mer om hvordan man utføres knebøy med manual eller dumbbell squat som det heter på engelsk.

Knebøy med stang – Barbell squat – Back squat

Knebøy med stang, barbell squat, back squat – kjært barn har mange navn, og her kan du lese og se hvordan man utfører denne gode øvelsen for bein.

Front squat – frontbøy

Front squat er en variant av knebøy med vekt, men denne øvelsen gjøres med stangen eller strikken foran istedenfor bak. Her kan du lese og se mer om hvordan frontbøy utføres.

Goblet squats

Denne øvelsen utføres gjerne ved hjelp av en kettlebell eller manual, og vekten er også her plassert foran kroppen. Sjekk ut hvordan man utfører goblet squat her.

Box squats

Box squat er en variant som er fin for mange ting. Enten du vil terpe på teknikk eller jobbe isolerende. Her kan du lese og se mer om box squats.

Split squat

Split squat er en isolerende variant av knebøy hvor du trener ett og ett bein av gangen, og som kan utføres både med og uten vekt. Her kan du lese mer om split squat og se hvordan denne øvelsen utføres.

Pistol squat

Pistol squat er en avansert variant av ettbeins knebøy som kan utføres både assistert, med kroppsvekt og med vekt. Her kan du lese mer om de ulike variantene av pistol squat, samt se hvordan øvelsen utføres.

Populære produkter