air squat

Air squat

Air squat er kort fortalt en knebøy uten utstyr. Her kan du lese mer om hvordan du kan utføre øvelsen, og hvilke muskler den trener.

Slik utfører du en air squat – knebøy uten utstyr

Air squat og knebøy er en av de vanligste øvelsene for å styrke lår og rumpe, nettopp fordi den trener så mange muskelgrupper samtidig, selv om hovedbelastningen går på rumpe og lår.

Øvelsen er også med på å bygge et solid styrkefundament og balanse i underkroppen, og hjelper deg med å bygge muskler i rumpe og lår. Air squat kan utføres med ulik bredde mellom beina, hvor det blir viktigere med balanse jo nærmere beina står. Hovedsakelig skal øvelsen utføres med hoftebreddes avstand, men variasjoner kan hjelpe deg med utviklingen av muskelmassen.

Kort beskrivelse:

  • Stå med hoftebreddes avstand mellom beina, tærne skal peke litt utover, stram kjernemuskulaturen, bryst opp og se fremover
  • Bøy ned i hoften og knærne, samtidig som du beveger deg ned til lårene befinner seg i minimum 90 graders vinkel i forhold til kneleddet
  • På vei opp, fokuser på knær over tær, press derfor knærne litt utover, da vil du også kjenne det godt i rumpa, samt i støttemuskulator i yttersiden av lår og rumpe

Air squat, eller knebøy uten utstyr, trener hovedsakelig rumpe, forside lår, samtidig stabiliseringsmusklene i både mage og rygg.

Ønsker du en litt hardere variant kan du prøve med strikk, både rundt lår for høyere belastning på utside lår og rumpe, eller ved at du bruker en stor strikk som du står på og holder i skulderhøyde inntil kroppen foran deg som en frontbøy, for økt belastning på forside lår og rumpe. En vektvest er også fint tilbehør til en litt tyngre variant.

Det finnes veldig mange varianter av knebøy, og av de som har samme type bevegelse som air squat, finner vi blant annet knebøy med stang eller back squat, front squat, goblet squat, knebøy med manualer, box squat, sumo squat og split squat. Alle disse ulike øvelsene er med på å bygge muskelmasse i underkroppen oh kan utføres med ulik belastning i form av strikk, vekt og plassering av føtter.

Populære produkter