goblet squat

Goblet squat

Goblet squat gir deg muligheten til å øke motstand på knebøyen din, uten at du belaster ryggen i like stor grad som for eksempel back squat. Her kan du lese og lære mer om goblet squat.

Slik gjør du goblet squat

Selv om det er mange fordeler ved knebøy med stang på rygg/skuldre, aka back squat, kan øvelsen føre til økt risiko for plager i korsryggen. For å unngå dette kan man utøve flere varianter, som for eksempel goblet squat som ligner mer på en front squat.

Den gir deg aøtså mulighet til å fokusere mer på musklene som trenes, nemlig rumpe, lår, kjerne, samt fullt fokus på knær over tær når du gjør øvelsen med kettlebell eller manual.

Kort beskrivelse:

  • Stå med hoftebreddes avtand mellom føttene, fot med liten utover vending
  • Stram kjernen og hold en kettlebell eller manual med begge hender, inntill kroppen foran brystet
  • Med strak rygg og stram kjernemuskulatur bøyer du knær og hofte ned til minimum 90 graders vinkel i forhold til kneleddet, pass på at du har knær over tær
  • Med fortsatt fokus på knær over tær presset du deg opp igjen til stående posisjon ved å fokusere på å presse fra med lik vekt fordelt på føttene, stram kjerne og strak rygg
  • Gjenta ønsket antall repetisjoner

I og med at vekten er flyttet foran kroppen, vil kjernemuskulaturen din jobbe hardere enn i en tradisjonell knebøy.

Har du ikke gjort øvelsen før, vil det være gunstig å starte med en lett kettlebell, men hvis du syns det er vanskelig å holde en kettlebell foran deg, kan du bytte ut med en manual, og det kan for noen være enklere å holde en litt tyngre manual foran seg i denne øvelsen.

Populære produkter