frontbøy med strikk

Frontbøy

Frontbøy er en knebøy-variant, med hva er egentlig fordelene med å ha gjøre en frontbøy versus en knebøy? Her kan du lære mer om frontbøy og se hvordan den utføres.

Slik gjør du frontbøy

Frontbøy hjelper deg med å øke styrken hovedsakelig i forsidelår, baksidelår og rumpe, noe som hjelper din eksplosivitet og styrke. Øvelsen kan også være mer skånsom for korsryggen, fordi vektens posisjon ikke komprimerer ryggraden slik som en knebøy eller back squat kan gjøre.

Selv om både knebøy og frontbøy jobber med de samme muskelgruppene, vil en knebøy jobbe mer med baksiden av kroppen – inkludert korsrygg, rumpe og bakside lår, samt aktiveres forsidelår og kjernemuskulaturen. Frontbøyen aktiverer forsiden av kroppen mer og fokuserer mer på forside lår og øvre del av ryggen. Selvsagt er rumpe og bakside lår aktivert gjennom frontbøy også.

Ulempen ved en frontbøy er at mange ikke klarer å løfte like tunge vekter foran kroppen, som ved en back squat eller knebøy med stang. Her gjelder det å velge den øvelsen som passer best til din kropp og ønsket mål.

Kort beskrivelse:

  • Plasser stangen foran deg, hvilende på skuldrene
  • Hekt fingrene i et godt grep på yttersiden av skuldrene på stangen og skyv albuene opp
  • Utfør en knebøy, start bevegeøsen i hoftene og bøy knærne, slipp rumpa mot gulvet – fokuser på knær over tær og en rett rygg og stram kjerne
  • Sørg for at knærne peker ut og at brystet holder seg oppe, og at du motstår trangen etter å falle fremover

Frontbøy kan også utføres med strikk, slik som vist i videoen ovenfor – og her bruker du en strikk med den motstanden som passer din styrke. Dette er en fin variant om du ikke har tilgang til vektstang, eller om du ønsker å fokusere på kontakt.

En annen variant som ligner er en goblet squat, hvor man bruker en kettlebell eller manual istedenfor stang eller strikk.

Populære produkter