squat to stand

Squat to stand

Squat to stand er en veldig fin dynamisk oppvarmingsøvelse før du skal utføre en styrketreningsøkt. Les mer om denne øvelsen og se hvordan den utføres her.

Slik gjør du squat to stand

Squat to stand er en kjempefin mobilitetsøvelse for hofte og rygg, og samtidig som den kan brukes i oppvarming før en treningsøkt, kan den også inkluderes i mobilitetstreningen din. Denne øvelsen vil også være med på å forbedre teknikken din i knebøy-øvelser.

Avhengig av hvor myk og mobil du er vil denne øvelsen være en god øvelse å ha med i mobilitetstrening og oppvarming. Selv om du ikke får hælene helt ned i gulvet pga stramme ankelledd, eller du ikke får presset brystet nok frem, vil du bli mykere og flinkere i øvelsen når du utfører den regelmessig. Dagsformen har også mye å si her, og de dagene du er litt ekstra støl, kan squat to stand være litt ekstra hard å utføre, men desto viktigere.

Kort beskrivelse:

  • I en stående posisjon, strekk deg ned og ta tak i føttene/anklene/tærne dine
  • Dra i tærne samtidig som du slipper hoften ned mot gulvet i en dyp knebøy med knær over tær
  • Pust ut samtidig som du slipper hoftene ned og skyt brystet opp og frem i bunnposisjonen med rett rygg
  • Fokuser på hæl i gulv og knær over tær, samtidig som du kjenner at det strekker
  • Reis deg opp mens du fortsetter å holde i tærne/foten, og strekk beina nesten rette samtidig som du ser ned på føttene og kjenn at det tøyer på bakside lår
  • Gjenta ønsket antall repetisjoner

TIPS: Du kan eksperimentere med å forsiktig rulle hodet med klokken, og mot klokken når du står i bunnposisjon for å løse opp nakken.

Har du på en t-skjorte med logo på brystet kan du fokusere på å vise frem denne logoen for å få brystet langt nok frem i bunnposisjonen. Kjenner du på spenninger eller har du vondt i korsryggen når du utfører squat to stand, kan du vurdere mer oppvarming eller rulle ut med en foamroller før du fortsetter treningen.

Populære produkter