box squat

Box squat

Lær deg teknikken og jobb med mobiliteten med box squat. En fin øvelse for deg som ønsker trygghet i knebøy-bevegelsen.

Slik gjør du box squat

Hvem gang vi setter oss og reiser oss fra en stol så gjør vi en knebøy – og når man gjør øvelsen over tid trenger man noen ganger en oppfriskning i de fundamentale elementene i øvelsen. Box squats gjør nettopp dette, og man kan utføre den på litt forskjellige måter ut ifra hva som er målet.

Kort beskrivelse:

  • Stå med hoftebreddes avstand mellom føttene, gjerne med en vektstang på ryggen, med en stol eller kasse bak deg – kassen kan være i ønsket høyde, men jo høyere den er, jo mindre belastning får du på musklene
  • Gjør en squat og bøy deg ned til rumpa treffer kassen, samtidig som du strammer kjernemuskulaturen
  • Pust ut og stram samtidig som du reiser deg opp til startposisjon
  • Gjenta ønsket antall repetisjoner

Er du nybegynner på styrketrening vil denne øvelsen hjelpe deg med teknikken på vanlig knebøy med stang. Du får en trygghet ved at kassen er bak deg, slik at du kan fokusere på musklene som skal aktiveres.

Sliter du med å komme dypt nok kan du bruke kassen som et referansepunkt, slik at du vet hvor langt du skal før det er på tide å reise seg igjen. Når du har kassen som et referansepunkt kan du også fokusere på mobilitet og ting som kan dukke opp, samt knær over tær, pust og kjerne.

Ønsker du derimot å øke vekten på knebøy med stang, eller backsquat, vil box squat være en fin øvelse for nettopp dette. Det som kan være skummelt med å øke vekten i knebøy er bunnposisjonen, og hvordan det føles når du skal løfte mer enn tidligere. Ved å ha kassen bak deg får du øvd deg på å komme deg opp fra bunnposisjonen, samtidig som du øker vekten til ønsket motstand. Øv deg et par ganger med kassen bak før du går for en backsquat.

Populære produkter