• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

12 november 2018

Etter trening er det viktig å fylle opp lagrene igjen, og hva er ikke bedre enn å fylle de opp med sunn og god mat? Her har vi samlet 6 sunne oppskrifter som passer perfekt etter trening! Kos deg med en proteinrik pizza, tacobowl, grønnsakspasta med kjøttsaus, kyllingfilet surret i kalkunbacon, fiskekaker med en deilig salat eller hjemmelagde vegetarburgere.

Proteinrik pizza

Proteinrik pizza

Pizzaen er perfekt som påfyll etter en treningsøkt. Inneholder alle makronæringsstoffene (proteiner, karbohydrater og fett) kroppen trenger for å restituere seg og gir en god metthetsfølelse.

Ingredienser:

Pizzabunn:

  • 1 stor cottage cheese (400g)
  • 4egg
  • 200g havregryn
  • 200g mandelmel
  • 1ts salt
  • 1ss bakepulver
  • 1ss sukrin+

Pizzasaus:

  • 1 rød chili
  • 2fedd hvitløk, finhakket
  • 1 hvitløk, finhakket
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2ss tomatpure
  • 1ss paprikakrydder
  • Salt, pepper, chilikrydder, spisskummen

Topping:

Revet ost, ruccolasalat og spekeskinke

Slik gjør du:

Fremgangsmåte Pizzasaus

  1. Stek hvitløk, løk og chili til blandingen er gyllen.
  2. Hell i hakkede tomater og tomatpure. Småkok i ca. 30 minutter. Smak til med krydder (salt, pepper, chilikrydder og spisskummen). Bruk stavmikser for å få sausen jevn i pannen. Begynn på pizzabunnen mens sausen småkoker.

Fremgangsmåte Pizzabunn

  1. Ha egg og cottage cheese i en bolle og bland sammen med stavmikser.
  2. Tilsett så det tørre litt og litt samtidig som du blander med stavmikser.
  3. Bre deigen utover på en stekeplate dekket med bakepapir. Bruk gjerne hendene.
  4. Smør pizzasaus jevnt utover og topp med revet ost.
  5. Stek på 200 grader i ca. 20 minutter.

 

Tacobowl

Tacobowl

Ingredienser:

  • Karbonadedeig
  • Tacokrydder
  • Sjampinjong
  • ½ avokado
  • ½ mango
  • Agurk
  • Jordbær
  • Salat
  • Tomater

Slik gjør du:

  1. Brun kjøttdeigen i olje. Tilsett tacokrydderet og 1 dl vann. Rør om og la koke i ca. 10 minutter.
  2. Stek sjampinjong på høy varme i et par minutter i olje og dryss salt og pepper på.
  3. Del opp grønnsakene og frukten. Fordel alt på en tallerken og topp med litt rømme og eventuelt tacosaus.

 

Grønnsakspasta med kjøttsaus

Grønnsakspasta med kjøttsaus

Dette er en rett som er enkel å lage og tar veldig kort tid. Godt for både store og små. Server gjerne med litt grønnsaker ved siden av.

Ingredienser:

  • 400 g karbonadedeig
  • 2 hakkede tomater
  • 3 ss tomatpure
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk
  • ½ chili, finhakket
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ts chilikrydder
  • 1 ts gurkemeie
  • En klype salt og pepper
  • 1 pakke fersk grønnsakspasta

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeplaten med 2 ss olivenolje. Tilsett karbonadedeigen og stek til den er brunet.
  2. Tilsett løk, hvitløk, chili, tomatpure og hakkede tomater. Bland godt og la småkoke i ca. ti minutter.
  3. Varm opp en kjele med 2 liter vann, når de koker godt tilsetter du grønnsakspastaen. Den skal koke i 1-2 minutter.
  4. Skru ned varmen på kjøttsausen og tilsett krydderet. Smak til med salt og pepper.
  5. Server pastaen på en tallerken og hell kjøttsaus over.

 

Kyllingfilet surret i kalkunbacon

Kyllingfilet surret i kalkunbacon

Ingredienser:

  • 2 kyllingfileter
  • 1 pakke kalkunbacon
  • Fetaost
  • Salatblader
  • 1 avokado
  • Tomater
  • Babyspinat
  • Mais

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft
  2. Skjær et snitt i kyllingfileten og putt litt fetaost i. Dryss litt salt og pepper på kyllingen før du surrer den inn med kalkunbacon. La den stå i ovnen i ca. 20 minutter.
  3. Kutt opp salaten mens du venter på kyllingen
  4. Skjær kyllingfileten i skiver når den er ferdig og server med frisk salat.

 

Fiskekaker med deilig salat

Fiskekaker med deilig salat

Fisk kan vi alle spise mer av. De bidrar til viktige næringsstoffer som blant annet sunne fettsyrer som omega-3.

Ingredienser:

  • En pakke fiskekaker (eller laks om du vil)
  • Salatblader
  • Babyspinat
  • 1 avokado
  • ½ mango
  • Tomater
  • Mais

Slik gjør du:

  1. Stek fiskekakene på middels/høy varme på en stekeplate med 1-2 ss olivenolje.
  2. Kutt salaten mens fiskekakene steker
  3. Server fiskekakene sammen med salaten og nyt.

 

Hjemmelaget vegetarburgere

Hjemmelaget vegetarburgere

Ingredienser (4-6 burgere)

  • 1 boks linser
  • 1 boks kikerter
  • 1 hvitløksfedd
  • ½ raspet gulrot
  • 80 g brokkoli
  • 2 dl havregryn
  • 1dl mandelmel
  • 1ss soyasaus
  • 1 kype Salt og peper
  • 1 ts chilikrydder
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts grillkrydder
  • Grove burgerbrød

Topping til en burger

  • Salatblad
  • ½ avokado
  • 2 skiver lettost
  • Ketchup

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene i en foodprosessor eller med en stavmikser til det blir en jevn masse.
  2. Form burgerne i enten fire store eller seks litt mindre burgere.
  3. Stek på middels/høy varme til de blir gylne. Snu de, ta på ost og stek til osten begynner å smelte.
  4. Ta på toppingen og server med en frisk salat og en iskald Maxim Bcaa Boost.

 

Oppskrift av @Sunnkostnorge

Relaterte blogginnlegg

Takk for din påmelding!

FÅ GODE TILBUD
Ønsker du å motta våre gode tilbud først? I tillegg til en rekke eksklusive medlemstilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!