• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

4 januar 2019

Ordet “fitness” har en del ulike assosiasjoner knyttet til seg. For Fredrikke er fitness tung styrketrening hånd i hånd med et sunt, variert kosthold. Kostholdet skal støtte opp under målet/målene hun setter meg. Konkurrerer man i fitness dømmes man ut fra fysikk og proporsjoner.  Konkurranseformen man jobber mot er ekstrem og holdes bare noen få uker av gangen. 

Jeg hadde en aktiv barndom og spilte håndball i flere år. Da jeg var 15 begynte jeg smått å trene lett styrke på treningssenter. Likevel var det ikke før høsten 2016 at jeg begynte å trene strukturert og seriøst. Jeg kan i dag si at jeg er privilegert, men hadde du spurt meg da jeg begynte ville svaret vært noe annet. Jeg startet å trene seriøst med tilrettelagt styrketrening med oppfølging da jeg sommeren 2016 ble veldig syk. Syk på den måten at kroppen sa stopp og jeg slet med lammelser. Det skulle vise seg at jeg hadde borrelia.

Jeg begynte å trene for helsas skyld. Jeg begynte å trene for å komme meg på bena igjen. Jeg så på det som en investering, en investering i fremtiden og en kilde til bedre livskvalitet over tid. Det beste var at det ikke kostet meg mer enn tid og litt tålmodighet. Okay, la oss si en god del tid og tålmodighet, for det var dager jeg ikke klarte å stå opp en gang. Det har vært litt av en reise. I dag føler jeg meg heldig og privilegert fordi jeg nærmest er helt frisk, har overskudd og kjenner nærmest daglig på treningsglede og mestringsfølelse. Jeg håper at flere kan se verdien i tiden de setter av til fysisk aktivitet og se på det som en viktig investering. Finn treningsformen som gir deg mer enn det koster deg over tid. Stikkordene er mestringsfølelse, utfordringer, overskudd og treningsglede! Dans, yoga, sykling? Mulighetene er mange!

 

Les også: Trene for muskelvekst

 

Funfacts om meg:

  • De dagene sofaen frister mer enn gymmet, pakker jeg med meg en ekstra proteinbar i baggen og unner meg en bit mellom hvert tunge sett.
  • Jeg lever og ånder for å leve utenfor komfortsonen. Er i tillegg tidenes vinnerskalle. Det er en farlig kombinasjon. Jeg ble i våres utfordret på trening til å være siste personen som gikk av tredemølla på gymmet. Det resulterte i at jeg fikk en 3,5 times lang økt. Lite ante jeg at personen på mølla ved siden av var maratonløper.
  • Jeg er så glad i proteinbarer og BCAA at jeg må ha begrenset tilgang på det for at det ikke skal gå over styr. De gangene jeg bestiller meg esker og brett er jeg nødt til å plassere det meste hos mamma, slik at det ikke forsvinner på 1-2-3. Så reiser jeg innom med jevne mellomrom

 

Mine Maxim-favoritter:

 

Bli bedre kjent med Fredrikke ved å følge hennes instagram-profil @fredrikkevesthaug

Relaterte blogginnlegg