Dette bør du ha i treningsbagen|treningsbagen

Dette bør du ha med deg i treningsbagen

Noen ting bare MÅ være på plass i treningsbagen for at du skal kunne få en optimal økt. Her har vi samlet en oversikt over det mest nødvendige – så les videre og bli inspirert!

Hva hver enkelt av oss har i treningssekken eller i treningsbagen er naturligvis individuelt, men både treningssko og treningstøy er uansett noe de fleste har med seg. Hver og en har også «sine ting» som de må ha med seg på trening. Dette kan for eksempel være et pulsbelte, løftereimer eller annet treningsutstyr, men i tillegg er det flere produkter som er smart å ha i bagen for at du skal få en så god og effektiv treningsøkt som mulig!

Drikkeflaske og sportsdrikke

Det er viktig å drikke nok både før, under og etter treningsøkten for å unngå at du blir dehydrert, noe som kan gi negativ påvirkning på prestasjon og yteevne. Ved å ha din egen drikkeflaske som er enkel å kjenne igjen, er det lettere å huske og fylle opp med væske underveis, samt at det er større sjanse for at du unngår å ta med deg feil drikkeflaske hjem fra treningssenteret. I tillegg til å drikke vann er det også mange som merker at de presterer bedre med sports- og energidrikker. Typisk for disse produktene er at det bidrar med ekstra karbohydrater, salter og mineraler som kan gi et ekstra energikick, samtidig som at det kan ha en positiv effekt for væske- og saltbalansen i kroppen.

Les mer om væskebalanse

Kalk

Kalk, eller flytende magnesium, vil gjøre det lettere å få et bedre og fastere grep når du for eksempel skal løfte vekter, klatre eller utføre kroppsvektøvelser som pull ups eller chins. Med andre ord i øvelser der du ønsker å ha et ekstra godt grep! Middelet påføres i håndflatene og vil gjøre hendene dine mindre klamme.

Protein- og energibarer

Det finnes flere ulike sportsbarer som egner seg godt i forbindelse med en treningsøkt. Maxims energibarer inneholder energi i form av lettopptakelige karbohydrater, noe som passer perfekt når du trenger påfyll av noe raskt og enkelt før trening. En energibar er også et ypperlig alternativ hvis du begynner å kjenne at energinivået og konsentrasjonen begynner å dale underveis i økten. En proteinbar har gjerne et høyere innhold av proteiner sammenlignet med energibarer. Proteinbarer er et smart valg, og fungerer i tillegg som et lettvint og praktisk restitusjonsmåltid etter trening – spesielt hvis det er lenge til neste hovedmåltid.

Håndkle

Å ha med seg et håndkle som du tar med deg inn i treningsstudioet kan være positivt for både deg selv og de andre på treningssenteret. Noen svetter mer enn andre og man svetter som regel når man trener, enten det er snakk om kondisjon eller styrke. Ved å ha ditt eget håndkle kan du bidra til å redusere svetteflekker, så bruk håndkle som underlag når du trener på ulike treningsapparater og benker.

Antibac

Det er ingen hemmelighet at det florerer av ulike bakterier og andre mikroorganismer på treningssentre. De fleste gym har i dag en beholder med flytende desinfeksjonsmiddel som kundene kan benytte seg av, men noen ganger kan det gå lengre perioder hvor disse beholderne er tomme. Da er det kjekt med sin egen lille flaske med antibac, som du kan bruke for å redusere risikoen for å komme i kontakt med bakterier som allerede er der – eller spre nye selv.

Treningsstrikk

På noen øvelser kan det være nyttig å utfordre seg selv ved å utføre øvelser med strikk i tillegg til vekt. Et eksempel på dette kan være knebøy med stang og strikk rett over knærne. Treningssentre har ofte de lengre strikkene tilgjengelige, men de mindre strikkene som for eksempel BootyBuilder og andre, må man som regel ha med selv. Utfordre deg selv og styrken din – og ha de alltid med deg i treningsbagen.

Headset

På treningssentre spilles det ofte musikk over høyttaleranlegget, men er det den musikken so virkelig driver deg? Som gir deg motivasjon? Mest sannsynlig ikke. Derfor kan det lønne seg å ha med seg enten headset eller headphones, gjerne et par som tåler svette, slik at du kan høre på favoritt spillelisten din, eller kanskje en morsom podcast?

Joggesko, treningssko eller løftesko

Til de ulike treningsformene følger det også forskjellige sko. Kanskje er du en person som liker å løpe med et par sko og løfte med et annet? Da bør du ha med deg de ulike parene i treningsbagen.

Populære produkter

Populære produkter