• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

22 juni 2015

Når fenomenet Lasse Tufte (29) strammer musklene og svinger kroppen loddrett ut i lufta, gjør han det mye for seg selv – men mest for folkehelsa. 

FOTO: Fotobakken

Du har kanskje sett ham; den smidige og muskuløse mannen som tilsynelatende opphever tyngdekraften med kroppsøvelser på de mest vanvittige steder?

Han heter Lasse Tufte (29), er fra Asker – og helt i verdenstoppen i Street Workout og trening med egen kroppsvekt.

Men enda viktigere, Maxims nye ambassadør reiser land og strand rundt og setter opp aktivitetsparker. Fordi nordmenn trenger å komme i bedre form. På egne premisser.

– Uorganisert trening er undervurdert, og gjennom Tufteparkene når vi ofte mennesker som ikke bedriver organisert aktivitet. Når du jobber med egen kroppsvekt i frie apparater er det lov å være litt «apekatt» og det er fritt frem å kaste skjorta for å vise muskler. Dette er folkehelse i praksis og med en svært lav terskel, forklarer Lasse.

 

Sjekk ut Lasses moves!

 

Selv har han bakgrunn fra fotball, men har vært innom idretter som sykling, turn, og løping. Etter at han og noen kamerater ble litt «treningsleie» for noen år siden, oppdaget det calisthencis – trening med egen kroppsvekt – og Lasse har ikke sett seg tilbake siden.

– Man har egenvektstrening som en isolert treingsform med skadeforbyggende øvelser. Også har man konkurranseversjonen som heter «Street Workout», der det gjelder å gjøre kombinasjonsøvelser i oppsatte apparater. Det likner jo en del på turn, men er mye mer rock´n´roll, smiler Lasse.

Lasses elleville stunt med egen kropp følges av mange på Instagram-kontoen @lassetufte FOTO: Fotobakken
Lasses elleville stunt med egen kropp følges av mange på Instagram-kontoen @lassetufte. FOTO: Fotobakken

 

Selv har han gjort sport av å ta bilder og selfies av sprøe øvelser på eksotiske steder. Fenomenet har tatt av på Instagram under navnet @lassetufte.

– Jeg tror det dreier seg litt om at folk ser at det er mulig å gjøre kule ting med kroppen sin. Èn ting er å løfte vekter for å bygge muskler, men når unge gutter også ser at det går an å få til et «Human Flag» (holde kroppen 90 grader ut fra en vegg/stang e.l.), synes det fleste det er enda råere. Faktum er at det er fullt mulig å tilrettelegge trening med egen kroppsvekt slik at man blir sterkere og ikke mister muskelmasse.  Dessuten blir treningsbildene dine mye tøffere! ler Lasse Tufte.

 

Relaterte blogginnlegg