• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

20 april 2015

– Vi ser at store isblokker løsner fra det ene fjellet. Det tar noen sekunder så kommer det en hvit vegg mot oss.

Maxim-paret Tone og Leif Harald Gravir opplevde – og overlevde – dødsraset på Mount Everest i slutten av april. Til alt hell slapp de unna den voldsomme naturkatastrofen med skrekken. Men deres egne ord levner ingen tvil om dramatikken som utspant seg da enorme snømasser raste nedover verdens høyeste fjell.

– Heldigvis så har vi en morenerygg i forkant av campen vår som tar av det verste men det rister skikkelig i lang tid. Når det verste har gått over forstår vi at vi har vært utrolig heldige. 50 meter fra campen og mange hundre metere nedover er Bace Camp en slagmark med foreløpig 21 bekreftet døde og mange hardt skadet. Foreløpig ikke oversikt over savnede. Det var et forferdelig syn, fortelle de to på sin egen blogg.

Paret var med i en ekspedisjon i regi av Mountain Professionals, og hadde akkurat kommet ned fra en lang tur oppover fjellet da skredet traff. De hadde vært oppe på Camp 1 og Camp 2 – og kom ned til Basecamp rett før ulykken inntraff.

Målet med turen til Mount Everest var i utgangspunktet å bli verdens første ektepar som sto sammen på toppen av verdens høyeste fjell.

– Det har vært en lang vei hit, og vi har forberedt oss godt. Nå er vi klare for å nå toppen, uttalte Leif Harald til Maxim.

 

Paret er nå på vei hjem etter den voldsomme opplevelsen i Nepal.

Du kan lese mer om Tone og Leif Haralds dramatiske opplevelse på www.toneogleifharald.com

 

 

I løpet av kort tid satser Maxim-ekteparet på å nå toppen av Mount Everest
VILLE TIL TOPPS:  Maxim-ekteparet Tone og Leif Harald hadde som mål å nå toppen av Mount Everest.

Relaterte blogginnlegg