• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

16 oktober 2018

Martine Ek Hagen er tidligere proff langrennsløper og debuterte i verdenscupen i 2011. Hun tok sin første pallplass da hun ble nummer to under 15 km med skibytte under verdenscupen i 2015. I dag kombinerer hun en aktiv livsstil og hobby med hverdag og jobb.

 

 

Jeg har alltid vært veldig aktiv, og hadde mange hobbyer og aktiviteter som ung. Jeg spilte håndball og fotball, drev med friidrett, løping og langrenn. Samtidig spilte jeg i teater, korps og gikk på danseskole. Som ung syntes jeg lagidrett var det definitivt morsomste. Jeg likte ikke nødvendigvis å trene så hardt, men likte det sosiale i idretten. Langrenn var nok den aktiviteten jeg likte minst da jeg var yngre. Det var på skitreningene det var hardest trening, og jeg var en av de dårligste i gruppa på barmark. Men hvert år, da snøen kom, husket jeg hvorfor jeg likte langrenn. Lange skiturer på fjellet i minusgrader og strålende sol, for så å komme inn til ullpledd og god mat og drikke – det har alltid vært det beste jeg vet!

Etterhvert som jeg ble eldre, ble det også vanskeligere å drive lagidrett. Jeg oppdaget i løpet av ungdomsskolen at trening ga resultater. Jeg trente mer, men når de andre på laget trente mindre, hjalp det ikke noe særlig. På skitreningen derimot fikk jeg umiddelbar respons på treningen jeg la ned, og ble plutselig bedre og bedre. Med full støtte hjemmefra og en bestevenninne som også drev med langrenn (Heidi Weng) bestemte jeg meg for å satse for fullt som 19-åring og flyttet til Lillehammer.

Les også: treningsprogram langrenn

Heidi hadde allerede kommet inn på jr landslaget, så jeg så at det var mulig. Året etter kom jeg inn på u23-landslaget i langrenn, og etter tre sesonger der tok jeg steget opp på elitelaget.
Jeg fikk oppleve tre fantastiske sesonger her også, hvor jeg blant annet fikk med meg to VM. De neste sesongene ble preget av sykdom og skader, og etter tre mislykkede sesonger grunnet dette, valgte jeg å trappe ned elitesatsingen i år. Påkjenningen av å legge ned så mye tid og krefter på èn ting, og nedprioritere både skole, venner og familie, uten å få igjen for det, ble til slutt for stor.

Det har vært en tøff avgjørelse, da «langrennsløper» er det jeg har definert meg som de siste åtte årene, men jeg har funnet ut at man kan trappe ned satsingen, og samtidig bevare treningsgleden og motivasjonen til å utfordre seg selv fysisk og psykisk. Jeg er nå trener for en gjeng yngre utøvere, og liker fortsatt å løpe løp der jeg får pushet meg selv. Nå må jeg kombinere en aktiv livsstil og hobby med hverdag og jobb – og det er jo en utfordring i seg selv! All ære til «hverdagsutøvere» der ute!

Fun facts om meg:

  • Langrenn var nok den aktiviteten jeg likte minst da jeg var yngre
  • Kom på tredjeplass i Farmen i 2018, og satt ny Farmen-rekord i melkespannholdning
  • Jeg skal løpe mitt første maraton i slutten av oktober 2018, og har aldri vært særlig god til å løpe
  • Min favorittøkt er motbakke-intervall

Mine Maxim-favoritter:

Bli bedre kjent med Martine på hennes Instagram-konto @martineekhagen

Relaterte blogginnlegg