burpees

Effektiv trening med burpees

Burpees er en perfekt oppvarmingsøvelse som trener hele kroppen. Denne øvelsen er en kombinasjon av et hopp, et knebøy og en pushup, og er derfor en effektiv øvelse som gir en fantastisk treningseffekt! Her får du både kondisjons- og styrketrening i én og samme øvelse! Det er en krevende øvelse som gjør at du raskt får opp pulsen, slik at du forbrenner mange kalorier på kort tid. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjør burpees på riktig måte!

Hva er egentlig en burpee?

Uansett hvilken muskelgruppe du ønsker å trene, er burpees en øvelse som garantert treffer midt i blinken på alle punkter. Alt fra armer, til kjernemuskulatur, bein og kondisjon vil kunne styrkes med denne øvelsen. Det finnes utallige variasjoner og kombinasjoner av burpees – her er det virkelig bare kreativiteten og utholdenheten din som setter grensene. Så, hvilke bevegelser består egentlig en burpee av? Øvelsen er en kombinasjon av knebøy, pushups og spensthopp, og det er nettopp derfor den er såpass slitsom. Denne øvelsen er både elsket og hatet, noe som indikerer at den faktisk gjør det den skal – nemlig å slite deg ut!

Slik gjør du burpees på riktig måte!

Her gir vi deg en kort beskrivelse av hvordan øvelsen skal gjennomføres:

  •       Start i oppreist posisjon, gå deretter ned i en knebøy og før hendene ned mot bakken.
  •       Når hendene er i bakken, hopper du bakover med beina, slik at du ender opp i en høy planke eller startposisjonen til en armheving.
  •       Senk deg ned slik at kroppen berører gulvet før du raskt skyver deg opp igjen til utgangsposisjonen for en pushup.
  •       Trekk beina til deg, og gjør et kraftig hopp opp i lufta mens du strekker armene opp over hodet.
  •       Gjenta ønsket antall repetisjoner.

Tilføy variasjoner og utstyr

Ønsker du å gjøre burpees som er litt vanskeligere og mer slitsomme, kan du kombinere øvelsen med å hoppe over en benk, kasse, vektstang eller treningskamerat mellom hver repetisjon. Du kan også utføre øvelsen med en bosu-ball eller med vekter i hendene, eller kanskje du kan ta på deg en vektvest for å øke belastningen? Den ekstra vekten gjør dermed øvelsen til en mer effektiv form for styrketrening.

Hva trenes med burpees?

Den store fordelen med burpees er at du med kun én øvelse trener mange ulike deler av kroppen. Armhevningen gjør at du trener triceps og bryst, og det kraftige spensthoppet styrker rumpe og bein. Når du drar beina inn og ut krever det at du bruker kjernemuskulaturen for å stabilisere kroppen. Burpees gir deg også en veldig krevende kondisjonsøkt – dette er med andre ord en «all in one»-øvelse!

Effektiv øvelse for hjemmetrening

Burpees er en øvelse som ikke krever noe spesielt utstyr, og som du kan gjøre hvor som helst. Derfor er dette en svært god øvelse å inkludere i et hjemmetreningsprogram. Mange liker å legge inn burpees i starten av økten sin, for å få kroppen ordentlig i gang, men her kan du selvfølgelig variere som du vil. Du kan også variere øvelsen på ulike måter, slik at den passer inn i treningsprogrammet og treningsformen din. Husk at poenget ikke er å gjøre hver burpee så raskt som mulig, men heller fokusere på en kontrollert og stabil gjennomføring. Det er nemlig bedre å gjennomføre øvelsen på en korrekt måte, slik at du trener musklene skikkelig, enn å haste seg gjennom for å bli fort ferdig!

Relaterte treningstips!

Populære produkter