• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 250kr
  • Sikker betaling med Klarna

1 juni 2015

2. påskedag pådro Eli Anne Dvergsdal seg brudd i foten.  Få uker etterpå løp 23-åringen fra Jølster inn til en sensasjonell 2.plass under NM i motbakkeløp.

Maxim-ambassadør Eli Anne Dvergsdal (23) var allerede en sensasjon før årets NM i motbakkeløp. 2. påskedag – vi snakker årets påske – pådro hun seg nemlig brudd i foten, og skulle i utgangspunktet vært borte fra trening og konkurranse i lang tid.

– Jeg gikk opp i en duell da jeg spilte fotballkamp med 2-divisjonslaget til Førde.  Så kom den grusomme beskjeden om brudd, og minst 3-4 uker på krykker. Da fryktet jeg at formen jeg hadde bygd opp gjennom hele vinteren skulle forsvinne, forteller Eli Anne – som løper for bergensklubben Gular.

Eli Anne er en meget habil fotballspiller, men skadet seg i påsken under en 2. divisjonsmatch for Førde.
Eli Anne er en meget habil fotballspiller, men skadet seg i påsken under en 2. divisjonsmatch for Førde.

Frykten skulle imidlertid vise seg å være ubegrunnet da startskuddet gikk i Skuggenatten Opp – og årets NM i motbakkeløp.

Gjennom 4,3 kilometer og 456 høydemeter i våte kalde forhold – med nysnø på bakken – holdt Eli Anne ryggen på langrennsslugger Heidi Weng – nesten hele veien opp.  PÅ toppen var Eli Anne kun ett minutt etter Weng, og sikret seg dermed andreplassen foran Heidi Wengs søster, Merete Weng.

– Hvordan er det mulig – etter å ha humpet rundt på krykker den siste måneden? 

– Jeg har holdt oppe treningsmengden med alternativ trening. forklarer Eli Anne.

– Jeg er heldig og har Bergen Fitness i nabolaget, dermed var det enkelt å komme seg på trening selv om jeg gikk på krykker.  Da har jeg trent på sykkel og med aquajogg i tillegg til mye styrke. Jeg har klart å få inn både intervalløkter, og langkjøringsøkter på kreativt vis.  Selv om løping er det beste, er det mye bedre å trene alternativt, enn å ikke gjøre noen ting, sier hun.

– Etter fire uker på krykker, kunne jeg så vidt begynne å gå, deretter jogge litt forsiktig – 5 minutter annenhver dag. Det var vondt i starten, men så gikk det bedre og bedre. Så – de siste tre ukene, har jeg fått trent noen løpeøkter i motbakke, og det har jeg gjort med god kvalitet.

Så bra har altså øktene vært, at bare Heidi Weng klarte å dra fra Eli Anne i NM..

– Neste år skal alt foregå uten foregå uten skade, og jeg skal trene bra.  Da SKAL jeg ta Heidi! smiler Maxims spreke ambassadør!

 

SÅ glad blir en sølvvinner under NM i bakkeløp!
SÅ glad blir en sølvvinner under NM i bakkeløp!

 

Resultater NM i motbakkeløp 2015

Kvinner
1. Heidi Weng, IL BUL 28:53
2. Eli Anne Dvergsdal, Gular IL 29:56
3. Merete Weng, IL BUL 31:00
4. Brita Cecilie Mustad, Langesund tri 31:41
5. May Bente Weng, IL BUL 31:43
6. Anita Iversen Lilleskare, Bergen Løpeklubb 31:59

Menn:
1. Johan Bugge, Eidsvåg IL 24:11
2. Torstein Tengsareid, Egersunds IK 24:50
3. Tomas Bereket, SK Vidar 26:17
4. Espen Roll Karlsen, Gneist IL 26:20
5. Odd Snerthammer, Flekkefjord IF 26:41
6. Gjermund Steinsland, Vindbjart IL 26:46

Relaterte blogginnlegg

Takk for din påmelding!

Close

FÅ GODE TILBUD

Ønsker du å motta våre gode tilbud først? I tillegg til en rekke eksklusive medlemstilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!

Om Orklas behandling av personopplysninger