• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

21 august 2016

– Forhjulet stopper opp i en kløft, og panna treffer bakken foran meg. Jeg kjenner en iling nedover nakken og ryggen før jeg fullfører saltoen med en liten skru og lander på venstre hofte. Burde hatt over 15 i stilkarakter, men turn-juryen er ikke på plass halvveis ned Tessungdalen i dag.


TEKST: Pål Tømmerhoel

FOTO: Maximsport


I seks år har Maxims triatlonambassadør Lars Christian Vold (24) viet store deler av livet til å trene mot en liten, men råtøff konkurranse i norsk ødemark; Norseman. Det ikoniske løpet starter med 3,8 kilometer svømming i Hardangerfjorden fra en ferge inn til Eidfjord, deretter 180 kilometer på sykkel fra Eidfjord, over Hardangervidda mot Geilo og videre til Austbygde ved Tinnsjøen. Der starter løpeetappen på 42,2 kilometer  som går mot Rjukan. Konkurransen avsluttes på toppen av Gaustadtoppen på 1883 moh.

– Dette er ikke OL. Her får du ikke medalje for å gjøre det bra engang. Du kan få en storslått naturopplevelse. Det er hvis du er så heldig å slippe regn og tåke naturligvis. Og skulle sikten på konkurransedagen være god er antakeligvis konsentrasjonen din andre steder uansett, forteller Lars Christian – og fortsetter:

– Like fullt trener jeg målrettet mot denne konkurransen som om det var OL år etter år. Norseman har blitt noe spesielt for meg. Det var min første triatlonkonkurranse og det er Norseman sin fortjeneste at jeg først og fremst definerer meg som idrettsutøver, selv om jeg med god grunn kunne kalt meg mye annet rart isteden.

Når årets løp er unnagjort, leder Lars Christian med mer enn 13 minutter på nærmeste konkurrent. Så kiler sykkelkjedet seg fast og alle årene med forberedelser går gjennom hodet i revy…

Les resten av Lars Christians racereport på hans egen blogg her

Relaterte blogginnlegg