• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

25 april 2017

Håndballhelten Espen Lie Hansen (28) har kjempekrefter i kroppen og turbofart i beina. – Tøff styrketrening gjør at jeg føler meg uovervinnelig, sier Maxims nye ambassadør.


TEKST: Pål Tømmerhoel
FOTO: Maxim Norge


Han var tidlig sterk og rask. Og det går fint å argumentere for at ingen noensinne helt har tatt igjen Espen Lie Hansen hverken i størrelse eller styrke i voksen alder heller. Med 196 centimeter på strømpelesten, medfødt talent og forkjærlighet for styrketrening, har den blide Drammen-gutten etablert seg som en nøkkelspiller på Norges svært fremgangsrike herrelandslag i håndball.

Full gass er stikkordet for Espen både i match og på trening!

– Helt fra jeg var liten gutt, har jeg vært fryktelig aktiv. Jeg likte at det skjedde noe og at jeg fikk brukt kroppen. Jeg var alltid den som kom først i hallen for å se de store gutta trene, og den siste som dro. Når de andre var ferdig sto jeg ofte igjen og trente skudd. Det har aldri vært noe å si på energien, smiler Lie Hansen – som også var aktiv turner i oppveksten.

Vilt med VM

Talent kombinert med stor treningsvilje har tatt Espen til toppen av internasjonal håndball. Med vinterens VM-sølv i Frankrike som det foreløpige høydepunktet for 28-åringen som nå spiller i danske Midtjylland.

– Det føltes ganske uvirkelig og vilt da vi løp inn til VM-finalen. Men vi hadde jo fortjent å være der, og såpass gode er faktisk Norge akkurat nå. Det er helt rått å få lov til å være med å bidra til det som skjer på landslaget, forklarer Maxims ferske ambassadør.

«Pump» i kroppen

Selv holder han trykket oppe ved å trene to økter daglig. I tillegg til en vanlig håndballøkt, kjører som regel Espen på med tøff styrketrening i tillegg.

– Fysisk styrke i håndball er kjempeviktig. Så øktene i styrkerommet er tøffe. I hovedsak kjører jeg tunge og eksplosive øvelser på de store muskelgruppene. Det er ikke akkurat noe gamlehjem, ler Lie Hansen.

Han gir de mange timene i vektrommet mye av æren for at han så langt i karrieren har unngått alvorlige skader-  og at han spiller med stor selvtillit på banen.

– Det er ingen hemmelighet at jeg får litt «kick» av tøff styrketrening. Det er ingen andre økter som er bedre egnet til å fremkalle adrenalin og «pump» i kroppen. Når jeg går ut fra en skikkelig styrkeøkt kan jeg få en følelse av å være litt uovervinnelig – og det skjer aldri ellers, smiler Espen.


Styrketrening for Espen ser ofte slik ut:

  • Knebøy
  • Benpress
  • Frivending
  • Øvelser for triceps/biceps
  • Rygg- og mageøvelse 

Kjøres med 8-10 repetisjoner/ 3-5 serier pr. øvelse


Påfyll av drivstoff

Utenfor banen er Lie Hansen nøye – men ikke fanatisk – når det gjelder eget kosthold.

–  Jeg spiser som regel det jeg har lyst på, men er nøye med å få i meg nok fisk og hvitt kjøtt. Mye trening krever også nok påfyll av drivstoff og energi. Maxims recoveryprodukter er forresten en stor favoritt etter styrketrening. Den er enkel å ha med seg og gir en kickstart på restitusjonen, mener håndballyndlingen – som også har planene klare når karrieren en dag går mot slutten.

– Jeg kan virkelig tenke meg å bli brannmann. Det er et yrke der jeg fortsatt kan dra nytte av bra fysikk og samtidig være aktiv i hverdagen. Å sitte stille på en kontorstol er trolig ikke noe for meg, smiler Espen Lie Hansen.


Les også: Slik blir du sterk i pullups

 

Relaterte blogginnlegg