mentaltrening kan hjelpe deg nå dine mål

Nå målene med mentaltrening

Idrettsutøvere har lenge brukt mental trening for å nå målene sine, det kan du også gjøre. Sabina Dufberg, personlig trener og coach fra TV-programmet Biggest Loser, gir deg her sine beste tips og øvelser for å forbedre din mentale styrke.

Med mental trening får du økt fokus, du trener opp din indre styrke og øker mulighetene for å fungere optimalt og ha det bra.

Hvorfor er det viktig med mental trening?

Mental trening gir deg økt indre styrke til å takle livet, en følelse av kontroll og indre balanse, samtidig som det gjør deg bedre i stand til å bli kjent med deg selv.

Hvor mye tid bør man bruke på mental trening?

Det er veldig individuelt. Vi er forskjellige som mennesker, har forskjellige utgangspunkt, og det varierer hvor mye tid en har til disposisjon, men å bruke et par minutter hver dag på en enkel øvelse kan utgjøre en stor forskjell i hvordan man har det.

På hvilken måte gjør mental trening at man får det bedre?

I idretten vet vi at det er avgjørende med mental trening for å lykkes. Det samme gjelder på andre områder i livet.

Øvelser som fokuserer på mental trening ruster deg for små og store utfordringer i livet og gir deg styrke til å håndtere enhver situasjon på best mulig måte. Dessuten fungerer øvelsene som restitusjon og fyller på energireservene som du trenger for å nå målene du har satt deg.

Få flere treningstips her

Tre øvelser du kan prøve

Bevisst pusting

Stopp opp tre ganger hver dag og ta tre bevisste åndedrag. Bare kjenn etter hvordan det føles å puste. Vær oppmerksom og kjenn på følelsen, uten å vurdere den som god eller dårlig. Opplev pusten på en bevisst, nærværende måte.

Affirmasjoner

Bruk tre positive affirmasjoner. Tenk noe positivt om deg selv flere ganger om dagen. Hjernen har vanskelig for å skille mellom fantasi og virkelighet, og det hjernen hører oftest, blir etter hvert din egen sannhet. For hver gang du for eksempel gjentar «Jeg er glad i meg selv», kommer det til å bli mer og mer sant.

Mindfulness

Mindfulnesstrening er ingen øvelse i seg selv, det er mer en holdning og en innstilling som kan brukes på mange forskjellige måter. Prøv ut meditasjon eller andre former for oppmerksomt nærvær i hverdagen, og vurder hvilke former for mindfulness som er riktig for deg.

Hvordan velger jeg hvilken form for mental trening jeg skal bruke?

Du må velge en treningsform som du selv tror på. Les gjerne litt om mental trening og mindfulness for å gjøre deg opp din egen mening om temaet. Da får du tillit til metoden og øvelsene som du velger å bruke.

Hvor skal jeg henvende meg hvis jeg vil ha profesjonell hjelp med mental trening?

Det finnes mange veier å gå for å få hjelp med å komme i gang, både i form av apper og bøker, og ved personlig hjelp. Ikke glem å se på referansene hvis du velger å få hjelp av en coach eller en annen personlig instruktør.

Uansett hva du velger, holder det som sagt med bare et par minutter om dagen for å oppnå resultater. Så sørg bare for å finne en rutine som du trives med og vær konsekvent, så merker du snart forskjell i form av større fokus og indre ro.

Lykke til!

Populære produkter