SOMMERKAMPANJE: Opptil -25% på utvalgte produkter

KJØP HER
spensthopp

Spensthopp

Spensthopp er en fantastisk øvelse som får opp pulsen din samtidig som den trener kjernemuskulatur, rumpe og bein – se og lær hvordan her!

Slik gjør du spensthopp

Spensthopp er en øvelse man gjerne har med i oppvarmingssett eller i en HIIT-økt, da den er med på å få opp intensiteten i treningsøkten din. Den kan også ligne litt på hoppedelen av en burpee, men her skal du altså ikke ned på bakken med noen annen del av kroppen enn føttene.

Samtidig som du får opp pulsen med spensthopp, får du virkelig kjenne på syre i både bein og rumpe, samt aktivering av kjernemuskulaturen underveis.

Det finnes også andre grunner til å inkludere spensthopp i treningsprogrammet sitt, og da spesielt for deg som trenger god spenst og må trene opp denne for å nå mål. Dette kan være alt fra håndballspillere, til turnere og de som driver med idretter hvor spenst er viktig.

Kort beskrivelse:

  • Start med å stå med beina i hoftebreddes avstand og armene ned langs siden
  • Bøy knærne og press hofta bakover og gjør deg klar til å hoppe, press fra med armene ved å føre disse bakover i det du tar sats
  • Hopp deretter opp, og når du lander – bøyer du knærne slik at du får en myk landing – og land på huk med hendene opp foran deg i skulderhøyde
  • Fortsett med hopp og repeter ønsket antall repetisjoner

Gjennom øvelsen er det viktig at du strammer kjernemuskulaturen, holder ryggen strak og lang, samtidig som du fokuserer på å presse fra med lik vekt fordelt på føttene.

Hvis du syns det er enklere, kan du også hoppe opp med hendene strakt i været, og la de touche bakken når du lander. Her kjører du øvelsen slik du syns er best.

Populære produkter