kosttilskudd for løping

Kosttilskudd for løping – Få effektive økter

Hva bør du innta av mat og kosttilskudd før, under og etter en løpeøkt og hvorfor skal man bruke kosttilskudd? Sammen med eliteløperen Mathias Stjernlöf gir vi deg svarene.

Hva er kosttilskudd?

I dag er det veldig vanlig blant sportsinteresserte å konsumere en eller annen form for kosttilskudd, men hva som regnes som kosttilskudd og ikke, er det delte meninger om.

Mange assosierer kosttilskudd som noe kun atleter tar i sammenheng med prestasjon og trening, men faktumet er at et kosttilskudd er et middel – hvor formålet er å komplimentere kostholdet. Det kan være alt fra vitaminer og mineraler, til ulike typer fett, proteiner og karbohydrater.

Hvorfor kosttilskudd ved trening?

For folk som vil kunne optimere resultatene sine, få en raskere restitusjon eller en god oppbygging av muskler, kan kosttilskudd være et bra tillegg til kostholdet.

Husk: Et velbalansert kosthold, rikelig med søvn og restitusjon er de 3 viktigste grunnsteinene for effektiv trening. Det er helheten som gir resultater.

Hvilket kosttilskudd skal du velge?

Når du vurderer hvilken type kosttilskudd du skal bruke til løpetrening, bør du alltid gå ut ifra dine egne mål. Ulike kosttilskudd er utviklet for forskjellige prestasjoner og resultater. Derfor bør du velge kosttilskuddene som passer til dine mål, og hva som kan gi best nytte for deg og treningen.

Kosttilskudd for løping

Før, under og etter løping, hvilke kosttilskudd kan optimere treningen din?

  • Før en intervalløkt eller løping er det viktig å lade opp kroppen. Før økten kreves det raske karbohydrater som kan brukes som drivstoff under treningen. Eksempel på raske karbohydrater er ris, poteter pasta, bananer og riskaker.
  • Under treningsøkten er tid ofte en faktor. En kortere økt krever sjeldent ekstra inntak. Under lange økter, på over 60 minutter, anbefales det ekstra tilskudd. Da er energy gels godt å ha, da de gir deg et godt energitilskudd og tar kort tid å konsumere. Maxims høykonsentrerte gel med karbohydrater gir rask energi til musklene under løpingen – når du trenger det mest.
  • Etter en treningsøkt er det viktig å få i seg energi raskt etter man er ferdig med aktivitetene, for å gi kroppen stoffene som kreves for restitusjon og oppbygging av kroppen. Det kan være alt fra en energibar til et ferdigblandet supplement. Maxims energibarer er et godt alternativ om du ønsker et boost for kropp og hjernefokus etter løpingen.

Kosttilskudd – styrketrening

Ved styrketrening er protein nøkkelen. Proteinet hjelper kroppen til muskelvekst og lar musklene restituere etter trening. Protein finnes i matvarer som for eksempel kjøtt, fisk, fugl, egg, kesam, cottage cheese, belgfrukter og bønner. I tillegg til dette finnes det også mer konsentrerte former for protein i barer og pulver. Maxim sine proteinbarer har opptil 20 gram protein i hver bar, passer spesielt godt for deg som vil ha det ekstra tilskuddet av protein etter styrkeøkten. Bli en sterkere løper!

Relaterte produkter

Populære produkter