• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

16 januar 2017

Musklene i føtter, legger, bakside lår, sete og kjerne belastes ekstra mye hos løpere. Her er våre beste styrketreningstips.


TEKST: Mathias Stjernlöf

FOTO: Mathias Stjernlöf


Vi i Maxim brenner for å inspirere både du som er proff, og du som er mosjonist, til å forbedre treningsresultatene dine. Ettersom vi liker løping, slår vi et slag for styrketrening – selve grunnlaget for løpingen din. Dette er selvfølgelig ikke noe nytt, men godt å bli minnet på av og til.

Her er våre tre beste styrketreningstips for løpere:

  1. Fokuser på trening med din egen kroppsvekt, om du akkurat har begynt å løpe. Spør gjerne om hjelp fra noen som har kompetanse innen trening.
  2. Jobb kontinuerlig med å trene slik at du forbedrer løpeteknikken din.
  3. Balanser belastningen. Løping er tungt for kroppen, men med jevnlig styrketrening balanserer du det. Sats på eksplosive øvelser som frivendinger og hopp, de gjør deg raskere og gir bedre spenst.

LES OGSÅ: Løp riktigere på mølla

Bruk løpsspesifikke øvelser

Jobb med momentet og med løpspesifikke øvelser, det vil si å aktivere de muskler og bevegelsesmønstre som brukes når du løper. Dette er for eksempel pendelbevegelser med armene og vekter, eller tåhev. Husk å variere motstand, antall repetisjoner og tid, for å bygge opp muskelen til å orke mer. Teknikktrening er også her et godt alternativ for å komplementer treningen.

LES OGSÅ: Slik får du riktig løpeteknikk

Sterk kjernemuskulatur er viktig for løpere

Å være sterk i kjernemuskulaturen er viktig for å lykkes med løping. Kjernemuskulaturen styrer mye av holdningen og hoftenes posisjon. Den hjelper også til med å avlaste mindre muskelgrupper. Coretrening er et eksempel på styrketrening som kan heve løpingen din.

LES OGSÅ: Bli rå i motbakke

Løp raskt lengre

Mister du sakte, men sikkert, muskler? Svaret er både ja og nei. Musklene bidrar til å stabilisere og transportere kroppen i ulike retninger og hastigheter. Store og sterke muskler gjør at du kan bevege deg eksplosivt, men de krever også mer oksygen for å hente seg inn igjen.

Kanskje du har merket at det er utfordrende å løpe fort over lengre strekninger? Det er fordi kroppen har mer muskelmasse å transportere, samtidig som muskelene er uvante med å jobbe i mer enn korte intervaller. Så kjør tung styrke, med få repetisjoner, så får du sterke muskler uten å øke muskelmassen. Det gjør at du orker mer og kan løpe fort på lengre distanser. Det er en fin løsning for løpere som satser på styrketrening.

Vi sees på løpebanen!

Relaterte blogginnlegg