triceps dips

Sånn tar du triceps-dips

Triceps-dips er en populær øvelse hvor du bruker din egen kroppsvekt til å trene både overarmer, overkropp, skuldre og rygg. Det er en senkeøvelse som gir deg bedre styrke og bevegelighet, men som også trener stabilitet og koordinasjon. Vi gir deg oppskriften på hvordan du gjennomfører dips på ulike måter for en god trening av tricepsene dine! 

Triceps-dips er en fantastisk øvelse som hører med i ethvert styrketreningsprogram, og passer utmerket som avsluttende styrkeøvelse for armene dine. I tillegg til styrketrening, gir den også en herlig uttøyning av hele overkroppen! 

Hva er triceps?

Tricepsene er faktisk større enn bicepsene, og utgjør hele to tredjedeler av overarmene våre. Muskelen består egentlig av tre forskjellige muskler som strekker seg nedover langs baksiden av overarmene. Og når du trener triceps-dips, trener du faktisk alle disse samtidig! Dips kan trenes på mange forskjellige måter, og kan varieres slik at du trener akkurat de musklene du ønsker. Ved å justere posisjonen kan du nemlig isolere treningseffekten på tricepsene, slik at disse musklene får fullt fokus. Med riktig teknikk unngår du også skader. 

Hvordan gjøre triceps-dips?

Dips trenes enten på dipsstativ på treningssenteret eller på andre egnede gjenstander som tåler kroppsvekten din. For å rette treningen mot tricepsene, er det viktig at du ikke lener deg for mye fremover på stativet, da dette vil aktivere brystmusklene og ta bort presset fra tricepsene. Når du har mestret den grunnleggende teknikken, kan du også variere dipsene dine på ulike måter. 

For å unngå skader, er det viktig at du stabiliserer kroppen din og holder den i balanse. Hvis du kjenner uvanlige smerter mens du gjennomfører øvelsen, bør du avslutte. Det kreves ofte litt trening for å mestre triceps-dips, men som kjent er det også øvelse som gjør mester! 

Triceps-dips på dipsstativ

 1.  Hopp opp på stativet og hold i de to stengene med rette armer og håndflatene vendt mot hverandre.
 2.  Hold ryggen rett og sørg for at armene er strake, mens albuene, håndleddene og skuldrene er plassert rett over hverandre.
 3.  Bøy albuene til de former 90 grader, mens du holder albuene inntil kroppen. Klem skulderbladene sammen og ned, og kjenn presset i tricepsene dine. 
 4.  Så skyver du deg eksplosivt opp, med kontrollerte og med rette armer. Sørg for at du hever deg opp gjennom armene.
 5.  Gjenta øvelsen så mange ganger du klarer. Finn din egen rytme og oppretthold god kontroll på kroppen gjennom hele settet. 

Tren triceps med bench dips

 1.  Sett deg på en benk med ansiktet vendt bort fra benken. Plasser hendene ved rumpa på kanten av benken og med bena i hoftebreddes avstand.
 2.  Strekk bena ut foran deg, slik at kun hælene er i kontakt med gulvet. Hvil vekten på hælene dine.
 3.  Løft rumpa ned fra benken og sakte ned mot gulvet, slik at albuene danner en vinkel på 90 grader. Kjenn at det strekker i tricepsen. Ikke la rumpa treffe gulvet, men la vekten hvile på armene.
 4.  Bruk så armene til å presse deg opp igjen uten å låse albuene idet du kommer opp. Juster dybden og vinkelen på armene for maksimal treningseffekt.
 5.  Gjenta øvelsen så mange ganger du klarer.

Tren triceps med double bench dips

 1.  Start med samme utgangspunkt som triceps med bench dips, men med en ekstra benk plassert foran deg. Sett føttene dine oppå denne.
 2.  Gjenta samme prosess, der du løfter rumpa ned fra benken og hever deg sakte ned mot gulvet med armene. Sørg for at du kjenner det skikkelig i tricepsene dine.
 3.  Hvis du ønsker å gjøre øvelsen ekstra krevende, kan du også plassere vektskiver eller manualer i fanget ditt.
 4.  Gjenta øvelsen så mange ganger du klarer.

Populære produkter