proteinbolle

Proteinboller med Salty Caramel

Lyst på noen saftige og proteinrike boller? Da må du prøve denne oppskriften på boller fylt med Salty Caramel proteinbar. Perfekt før og etter trening, eller når du har lyst på noe godt. Oppskriften holder til 10 boller og hver bolle med krem og Salty Caramel inneholder 19 gram protein.

Ingredienser:

  • 0,5 pakke tørrgjær
  • 25 g smør
  • 5 dl melk, fettfri
  • 1,5 dl kesam
  • 0,75 dl valgfri søtning, sukkerfri, for eksempel søstrø eller sukkr
  • 2,5 krm kardemomme
  • 7,5 dl hvetemel

Slik gjør du:

  1. Rør sammen tørrgjær, mel, søtning og kardemomme. Smelt smøret og tilsett melken, pass på at det er litt varmere enn fingervarme. Tilsett smeltet smø, melk og kesam i melblandingen Kna deigen for hånd i 10 minutter eller i kjøkkenmaskin i 5 minutter.
  2. La heve under et håndkle i 30 minutter. Fordel deretter deigen i 10 biter og la heve på et stekebrett med bakepapir under et håndkle i 45-60 minutter
  3. Pensle vann på bollene
  4. Stek midt i ovnen på 225 grader, 6-8 minutter eller til de har fått en fin farge.

Fyll bollene med krem og Salty Caramel proteinbar

Her kommer oppskrift på proteinrike fastelavnsboller med Salty Caramel og Krem. Oppskriften holder til 4 boller og kan nytes når enn du har lyst på noe godt og proteinrikt.

Ingredienser:

Fyll:

  • 2 barer Salty Caramel
  • 4 ts fløte

Krem:

  • 4 ts vaniljeproteinpulver
  • 4 ss kremfløte

Slik gjør du:

  1. Del proteinbarene i mindre biter. Varm på lav varme i en kjele med fløten til fyllet. Rør hele tiden til alt har blandet seg. Avkjøl.
  2. Visp sammen fløte og vaniljeproteinpulver til kremen til den har fast konsistens.
  3. Sett sammen bollene slik: Skjær ut et lokk på 4 av bollene. Fordel Salty caramel fyllet på bunnen og topp med vispet krem. Avslutt med å sette på lokket.

Næringsinnhold per bolle uten krem:

Kalorier: 197,1

Fett: 3,9

Karbohydrater: 4,9

Fiber: 1,7

Sukker: 1,9

Protein: 7,4

Næringsinnhold per bolle med krem:

Kalorier: 362,8

Fett: 14,4

Karbohydrater: 11,3

Fiber: 4,7

Sukker: 3,5

Protein: 19,3

Oppskrift av Evelina Söderholm