høye kneløft

Høye kneløft

Høye kneløft er en utmerket øvelse for løpere, men ikke bare – for hvis du ønsker en god start på treningsøkten med høy intensitet, er dette en øvelse for deg. Se og lær hvordan den utføres her!

Slik gjør du høye kneløft

Høye kneløft er en høyintensiv øvelse som utføres i høyt tempo. Øvelsen aktiverer kjernen, styrker musklene i beina, får opp pulsen og forbedrer momentum, koordinasjon og fleksibiliteten. Høye kneløft er også en øvelse som kan gjøres når som helst, og hvor som helst, i og med at du ikke trenger noe annet utstyr enn deg selv. Perfekt på hjemmetrening eller utetrening.

Kort beskrivelse:

  • Stå med hoftebreddes avstand mellom føttene
  • Løft den ene kneet opp til brystet
  • Hopp og bytt kne
  • Fortsett til du har oppnådd ønsket antall repetisjoner per bein

Er det første gangen du utfører øvelsen vil du mest sannsynlig ikke få kneet så høyt opp som til brystet, men her er det ikke om å gjøre å være mest fleksibel. Du vil bli bedre og bedre i øvelsen jo mer du utfører den, så legg den til i treningsprogrammet ditt.

Hastigheten kan du også variere ut ifra nivået ditt. Er du nybegynner kan du starte med å utføre øvelsen i et veldig sakte tempo for å få kontroll på koordinasjonen og balansen. Balansen holder du også med å bevege armene i en 90 graders vinkel, bytt posisjon samtidig som du bytter bein. Omvendt arm og bein opp samtidig.

Sliter du med stive ankler? Da kan du utføre øvelsen liggende på en matte for å trene kjernemuskulaturen din ekstra godt. Ønsker du å gjøre den stående kan du passe på at du får varmet opp anklene dine ekstra godt før du utfører øvelsen.

Populære produkter