treningsprogram for løping|

Bli en bedre løper med dette treningsprogrammet

Løpefenomenet Kristian Ulriksen har gått fra å være lat og utrent pokerproff til å fullføre Berlin Maraton på 2.25.44. Her får du tips, samt et treningsprogram som hjalp han opp fra stolen og ut i naturen!

Se flere treningsprogram her

Kristian Ulriksen var den utrente pokerproffen som «over natta» bestemte seg for å begynne å trene. I 2016 fullførte han Berlin Maraton på 2.25.44. Tiden gjør tromsøværingen til en av landets aller vasseste maratonløpere – en nærmest vanvittig prestasjon med tanke på utgangspunktet hans.

Få i deg nok næring ved hard trening

Han trente etter prinsippet om at du kun blir så god som innsatsen du legger ned. Kristian trodde ikke på lettvinte løsninger, men derimot mye og hard trening.

Veddemål

Etter mange år med døgnvill pokertilværelse og usunn livsstil, tok han grep om egen form i 2011. Da veddet han med faren sin om at han skulle klare å løpe maraton på under tre timer hvis han fikk trene godt i seks måneder.

Ikke overraskende vant Kristian veddemålet et halvt år senere, men det skulle bare bli starten på en oppsiktsvekkende forvandling som har sendt ham helt til norgestoppen i løping.

Hemmeligheten

I den grad han hadde noen hemmelighet, så er det at han tåler å trene mye. Kristian har hele tiden kunnet kjøre på med ganske mye mengde uten å bli skadet. Men utover det, dreier det seg mye om å legge en plan og følge den. Han trener mellom 500 – 700 timer i året i tillegg til full jobb, så det gjelder å være strukturert og være tøff nok i hodet til å gjennomføre planlagte økter. I ukedagene løper han gjerne til og fra jobb, også prøver han å utnytte helgene til mye trening og mye hvile.

Utholdenhetstrening er ikke vanskelig. Det er noen velprøvde prinsipper som fungerer godt. I praksis betyr det at han kjører to tøffe intervalløkter i uka samt én lengre tempoøkt. Resten er svært rolig mengdetrening.

Kristians treningsprogram

Mandag
Langintervaller ( f.eks  4×10 min. eller 3×15 min.) i sone 3 – 40-50 minutter

Tirsdag
Økt 1: Rolig løp – 45 minutter
Økt 2: Rolig løp – 70 minutter

Onsdag
Hurtig langtur/fartslek – 70 minutter

Torsdag
Økt 1: Rolig løp – 45 minutter
Økt 2: Intervaller (f.eks 6×6 min. eller 5×8 min.) i sone 3-4.

NB: Om sommeren er dragene kortere og raskere f.eks. 10×3 min./20×1 min.

Fredag
Rolig løp – 70 minutter

Lørdag
Økt 1: Langtur rolig – 100 minutter
Økt 2: Rolig løp: 45 minutter

Søndag
Økt 1: Rolig løp – 70 minutter
Økt 2: Rolig løp – 60 minutter

Populære produkter