• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

25 mai 2015

Sykkelsesongen er i full gang, og det er ikke få bein som har vært stinne av stølhet og syre på toppen av seige motbakker. Trikset er å holde igjen så mye at du kan gi gass mot slutten av bakken.

– Aldri kjør hardere enn at du kan øke på slutten av bakken! er det klokkeklare rådet fra tidligere sykkeproff Mads Kaggestad.

Til nettstedet sporten.com forteller Kaggestad – sønn av trenerlegende og TV2-kommentator Johan Kaggestad – at han selv hadde stor suksess med holde intensiteten under anaerob terskel da han selv var aktiv. Han

– Jeg fikk bedre bakketeknikk da jeg skrudde ned på intensiteten på bakkeintervaller. Man bør kjøre progresivt oppover og aldri kjøre hardere enn at du kan øke på slutten av bakken. Ved å trene mer i bakker på teknikk og pusteteknikk og hold emeg under anaerob terskel ble jeg nedre til å sykle i bakker. Jeg kjørte fremdeles hardt, men gravla meg ikke på øktene, forteller Kaggestad.

I denne videoen kan du få noen verdifulle tips om intervalltrening på sykkel:

 

Som i annen utholdenhetsidrett, er det en klassisk feil på sykkel å klinke til for mye i de første dragene av ei intervalløkt. Resultatet er «sure» bein gjennom hele økta, og dårlig motivasjon for å gjøre liknende trening i fremtiden. Trener du i motbakker er det et godt tips å heller spare litt på kruttet gjennom å tråkke lettere gir med noe høyere frekvens.

Øk musklenes maksimale yteevne med kreatin

– Du ser at de beste proffene i ritt som Tour de France puster veldig godt, det er aldri hyperventilering i bakkene. De er flinke til å bruke girene og holde jevn intensitet. Kunsten med bakker er at du aldri sprekker. Sprekker du i lange oppoverbakker er du ferdig, du får ikke restituert deg, forteller Mads Kaggestad.

 

 

Relaterte blogginnlegg