Lær svømmeteknikk på Youtube

Svømmetips til triatlon

Lars Christian Vold er en av Norges råeste triatlonutøvere. Han har topplasseringer i Norseman og i 2014 vant han Expedition Amundsen – et av verdens hardeste skirenn. Her deler han sine beste råd for å gjennomføre en god triatlon. 

Triatlon – slik trener du best på vinteren

Vold sier det viktigste er å få trent skikkelig. De fleste kan sykle og løpe. Så det er lurt å trene litt ekstra på svømmedelen. Det å få trent litt god teknikk og å få svømt ute i sjøen – istedenfor i et basseng – er veldig viktig for navigasjonen sin del.

Videre anbefaler han å ha ekstra fokus på svømmeteknikk, og da krålsvømming med en rask sekvens på takene.

Hvis du er i tvil om du har svømmeteknikken inne, fortvil ikke – Youtube har svaret.

Se Youtube-filmer for å finne gode svømmeteknikker eller ta noen timer med en svømmetrener. Når teknikken begynner å sitte kan du prøve å svømme langt i sjøen, slik at du vet du kommer til å klare distansen. Du kan også kjøre noen litt kortere drag i sjøen for å få opp svømmeformen.

Når det kommer til sykkeldelen er det greit å øve seg på overgangen fra svømming til sykling. Du må også huske å få i deg nok næring underveis. Som for eksempel gel, energidrikke eller energibarer. En voksen mann skal ha mellom 80 og 90 gram karbohydrater i timen fordelt på drikke og energiprodukter. Kvinner skal ha noe mindre.

Lars Christian Vold anbefaler at du tester ulike produkter for å finne ut hva som passer akkurat deg best. Selv bruker han kun flytende næring under løpsdelen av triatlon. Magen tåler mindre under løpingen enn når du sykler. Derfor er det smart å øke væskeinntaket, men redusere på karbohydratene.  Det er opp til hver enkelt utøver om finne ut hva som fungerer best. Men gjennomfør aldri en konkurranse uten å ha testet produktet først, da kan du gå på en skikkelig smell.

Treningsmessig er ikke noe hokus-pokus når du ønsker å komme i god triatlonform.

Det er lurt med noen skikkelige langturer, og ikke minst terskeltrening. For eksempel 6×10 minutter. Når du sykler det smart å bruke tettsittende klær og trene på å ligge i tempostilling. Avslutt gjerne sykkeløktene med en halvtimes løping for at kroppen skal bli kjent med å bytte øvelse. Overgangen kan bli veldig tung hvis du ikke har trent på dette i forkant. Det fine er at du vender deg veldig fort til denne vekslingen, forklarer Vold.

Og når man skal løpe – Husk korte, raske steg!

Populære produkter

Populære produkter