Kampanjeuke: -40% på JOY

KJØP HER
hva er sportsernæring|Slik får du riktig væskebalanse

Sportsernæring – hva er det?

Variert og sunt kosthold har avgjørende betydning når du er fysisk aktiv. Sportsernæring kan ikke erstatte et alminnelig sunt og variert kosthold, men er et godt supplement som sikrer at du får i deg de riktige næringsstoffene, vitaminene og mineralene når du er mye aktiv.

Hva er sportsernæring?

Det finnes ingen entydig definisjon av hva sportsernæring er, men Olympiatoppen har følgende beskrivelse av idrettsernæring:

Idrettsernæring handler ikke bare om strategier for å øke prestasjonen i konkurransesammenheng, men også om å sikre kvaliteten på alle treningsøkter, fremme adaptasjoner til trening, holde utøveren frisk og skadefri, optimalisere restitusjon mellom treningsøktene, gi en optimal kroppsvekt og kroppssammensetning og sørge for at mat blir en glede og en kilde til sosiale begivenheter.

Energi

Det kan være vanskelig for en idrettsutøver å spise store mengder mat for å oppfylle sitt energibehov. Maxims produkter er konsentrerte, så man spiser mindre i volum, men får likevel den energi man har bruk for. Produktene er funksjonelle og pakket i emballasje så de er lette å bruke når du er ute og trener. Eksempelvis er en energibar lettere å ta med på trening enn to bananer. Begge inneholder 40 gram karbohydrater, men to bananer veier cirka 200 gram, og en energibar veier kun 55 gram.

Væske

Under sportsutøvelse er det svært viktig å opprettholde væskebalansen. Det er vanskelig når man kun drikker vann, fordi man også svetter ut mineraler. Derfor har Maxim utviklet en rekke produkter som virker bedre enn bare vann. De inneholder karbohydrater og mineraler, så man får best mulig opptak.

Protein

På samme måte kan det være vanskelig å dekke behovet for protein. Derfor inneholder Maxims utvalg spesielt utviklede produkter med de riktige proteintyper som gir lettest opptak i kroppen. Produktene inneholder utelukkende ingredienser som du trenger for restitusjon og muskelvekst.

Populære produkter