rygghev

Rygghev

Rygghev er en øvelse som styrker både rygg og kjernemuskulaturen.

Denne øvelsen kan hjelpe til med å håndtere ryggsmerter, ettersom musklene blir sterkere gir de mer støtte til ryggraden, som igjen forbedrer stillingen din og lindrer smerter.

Øvelsen kan også utføres på ulike måter – for eksempel som på bildet over, at man løfter både overkropp og bein mens man strammer rumpe, med hendene plassert strakt ut foran hodet eller ned langs siden – eller ved at man kun løfter overkroppen og strammer kjernen hele veien, og armene strekkes ut over hodet som beskrevet nedenfor.

Ønsker man, og har mulighet, kan øvelsen også utføres på treningssenter på en dedikert stativ/benk, hvor man er elevert fra bakken og kan legge til vekt om man ønsker dette. Her har man også mulighet til variasjon, ved at man gjør en hoftedominant variant – hvor man bruker hofta, baksidelår og rumpemuskulaturen til å heve overkroppen, eller en ryggdominant – hvor man bruker rygg, rumpe og baksidelår. Mulighetene er mange med rygghev, og nedenfor finner du en kortbeskrivelse på den vanligste varianten som utføres på gulvet, gjerne med en matte som underlag.

Kort beskrivelse:

  • Ligg på magen på gulvet
  • Hev overkroppen opp, senk rolig ned igjen

Populære produkter