planke med diagonalløft

Maksimer kjernetreningen gjennom planke med diagonalløft

Planke med diagonalløft er en dynamisk variant av den tradisjonelle planken. Du får virkelig kjørt kjernemuskulaturen med denne øvelsen, samtidig som du jobber med musklene som styrer hoftene og bekkenet. Les og lær det du trenger å vite her!

Planke for viderekommende

Planke med diagonalløft lar deg bruke skuldrene, øverste del av ryggen, kjernemuskulaturen, setemusklene og lårmusklene. Det er viktig at du husker å koble på hele kjernemuskulaturen, slik at du holder deg stabil og i riktig posisjon gjennom hele øvelsen. Planke med diagonalløft tar utgangspunkt i den vanlige planken, men gir deg en større utfordring med bevegelse i armen og bein – så her gjelder det å holde tunga rett i munn! I denne øvelsen får du trent både styrke og stabilitet, det er mye som skjer, men til gjengjeld gir øvelsen gode resultater.

Slik utfører du øvelsen:

  • Stå i plankeposisjon med strake armer – albuene rett under skuldrene. Kroppen holdes i en rett linje.
  • Stram magemusklene og setemusklene for å opprettholde den rette linjen under øvelsen.
  • Hold ryggen rett mens du strekker ut motsatt arm og ben.
  • Hold posisjonen i et sekund når du når toppen, for å maksimere aktiveringen av musklene, før du senker armen og benet ned til vanlig planke posisjon.
  • Jobb vekselvis med annenhver arm og bein til ønsket antall repetisjoner og sett er gjennomført.

Unngå vanlige feil ved å være oppmerksom

Pass på at hoftene ikke synker ned mot gulvet under øvelsen, spesielt hvis kjernemuskulaturen ikke er tilstrekkelig sterk. Kontinuerlig øving er nøkkelen for å oppnå fremgang i denne øvelsen samt økt styrke i kjernemuskulaturen. Utfør øvelsen med rolig og kontrollert bevegelse for å sikre riktig holdning og at de riktige musklene er aktivert. Unngå raske bevegelser, da dette er en noe avansert øvelse der teknikken er viktig. Vær oppmerksom på å aktivere kjernemuskulaturen gjennom hele øvelsen for å forhindre svai i ryggen, som potensielt kan føre til belastningsskader.

Øvelsen passer godt i en fullkroppsøkt eller som en dynamisk øvelse til oppvarmingen din. Her trenger du kun egenvekt og eventuelt en matte, det er derfor ingen begrensninger for hvor du kan utføre øvelsen. Alt i alt er dette en effektiv øvelse for å styrke både kjernemuskulaturen din og setemusklene. Lytt til kroppen din slik at du unngår belastningsskader.

Populære produkter