)
Laks eller kylling med ris
21 August 2024
|Oppdater 28 August 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Hverdagen er travel for folk flest, og det kan derfor være vanskelig å ta gode matvalg hver dag. Når man trener er næringen man får i seg viktig, og derfor har vi satt sammen en oppskrift som kan lages i forveien, såkalt meal prep, hvor man lager mat for flere dager. Denne oppskriften holder til 4 porsjoner og du kan velge om du vil lage den med laks og ris eller kylling og ris. Fordel porsjonene i matbokser og sett de i kjøleskapet på de er klare til du er sulten. Det eneste du trenger å gjøre er å sette dagens middag eller lunsj i mikroen, og vips er måltidet klart. Nam!
Ingredienser:
- 4 porsjoner ris (600 g kokt ris) 
- 500 g laks eller 800 g strimlet kyllingfilet 
- 1 brokkoli (400 g) 
- 4 ss grillolje 
- Salt 
- Pepper 

Slik gjør du:
- Kok risen etter anvisning på pakken 
- Mariner laks elelr kylling med grillolje, salt og pepper. Laksen stekes i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter og avkjles deretter. Kyllingen stekes i stekepanne på middelsvarme til den er gjennomstekt. Avkjøl. 
- Brokkolien skjæres i mindre biter og forvelles før avkjøling 
- Fordel ris, laks/kylling og brokkoli i matboks 
Næringsinnhold med laks:
Kalorier: 548,6
Fett: 22,4
Karbohydrater: 54,5
Fiber: 4
Sukker: 3,1
Protein: 31,4
Næringsinnhold med kylling:
Kalorier: 510,6
Fett: 10,3
Karbohydrater: 54,5
Fiber: 4
Sukker: 3,1
Protein: 52,4
Oppskrift av Evelina Söderholm