hjemmetrening styrketrening

Hjemmetrening med Kristin – Fullkroppsøkt med kroppsvekt

Utfordre deg selv med denne gode økten fra Kristin Birkelund som inneholder mange effektive styrkeøvelser. Treningsøkten kan utføres inne, ute og på treningssenter, men er designet for deg som vil trene uten utstyr, kun med sin egen kroppsvekt. Gjør deg klar for en svetteøkt og lykke til!

Se hvordan alle øvelsene utføres i videoen nedenfor – 1 min per øvelse – 30 sek pause x 3 runder. Så mange reps du klarer i løpet av det minuttet.

Sideplanke med bein-touch

Startposisjon her er sideplanke hvor du har en rett kropp og albuen i bakken. Prøv å spenn hofta opp slik at du står i en rett linje (hofta skal ikke henge ned!) og med albuen rett over skulderen. Gjør så en «crunch» bevegelse med den øvre foten og armen – hvor de beveger seg mot hverandre og møtes på midten. Denne øvelsen krever og god balanse og stabilisering av kjernemuskulaturen.

Trener: De skrå magemusklene + hofteleddsbøyeren

Raske løpssteg

Stå oppreist, stram magen og opp med brystet. Løp så raskt du klarer på stedet. Korte små løpssteg. Her er det viktig å bruke armene godt, jo raskere de går, jo raskere går og beina.

Trener: Hofteleddsbøyeren, sete, lår og leggmuskler.

Burpees med spentshopp

Start i oppreist posisjon. Gå så ned i en knebøy og før hendene ned mot bakken. Når hendene når bakken så hopper du bakover med bena, slik at du går ut i startposisjonen til armheving. La kroppen berøre gulvet før du raskt skyver deg opp igjen til startposisjonen til armhevninger, trekker beina til deg og hopper opp igjen. Gjør så et høyt spensthopp når du kommer opp – gjenta.

Trener: Fullkroppsøvelse

Pushups med skulder-touch

Start i oppreist posisjon og krabb så ned og ut i en høy strak planke. Ha beina litt fra hverandre med tærne eller knærne i bakken (tyngre med tærne i bakken enn knærne). Kroppen skal være helt strak hele veien fra rumpa til hodet. Ha hendene i bakken med ca. en skulderbreddes avstand. Stram rumpa og magen for å stabilisere, og senk så kroppen kontrollert ned mot bakken ved å bøye albuene til brystet og haka berører gulvet – press så opp igjen. Når du kommer opp så skal annenhver arm touche diagonal skulder.

Trener: Armer, bryst og skuldre

Halv burpees til utfall med hopp

Stå oppreist, bøy rumpa ned samtidig som du lener overkroppen fremover. Sett begge hendene i bakken foran deg og gjør et hopp med beina bak. Hopp så inn med beina igjen mot magen og reis deg opp igjen. Når du kommer opp til startposisjon så gjør du så en utfall bakover med den ene foten, og så den andre.

Trener: Kondisjon + Forside lår, bakside lår og rumpen

Spensthopp fremover + løpssteg tilbake

Stå med samlede ben og bøy i knærne. Ta sats, hopp eksplosivt så langt fremover som du klarer. Gå eller løp raskt tilbake til startposisjon og gjenta.

Trener: Forside lår, bakside lår og rumpen + litt kondis

Skøytehopp

Jo lengre ned du bøyer deg her, jo tyngre vil det bli og da spesielt på fremsiden av lårene. Bøy deg litt ned i knærne og hopp så ut til den ene siden. La den andre foten følge etter og hopp så tilbake til den andre siden.

Trener: Lår og rumpe + kondisjon

Populære produkter