HANDSTAND håndstående

Handstand

Lyst til å lære deg å stå på hendene? Da er du på riktig sted, for her kan du se video på hvordan det gjøres, samt lese mer om tips til øvelsen.

Slik gjør du handstand

Håndstående, eller handstand, er en øvelse som ikke bare er kul å kunne, men også fordelaktig når det kommer til å styrke muskulaturen i kroppen.

I starten kan det være en øvelse som føles veldig vanskelig, både det å komme seg opp på hendene, men også det og stå der opp ned. Det anbefales derfor å starte inntil en vegg, slik som du ser på videoen ovenfor.

For å bli flink i denne øvelsen er det viktig at man øver regelmessig, og ha gjerne handstand med i treningsprogrammet ditt.

Kort beskrivelse:

  • Stå med ansiktet mot veggen, ca en meter fra veggen
  • Ta fart, plasser hendene på bakken med litt bredere enn skulderbreddes avstand, samtidig som du sparker beina opp
  • Nå står du på henda, stram kjernemuskulaturen for å unngå feil belastning
  • Hold posisjonen så lenge du klarer, før du går ned med beina først

Handstand kan også utføres ved at du står med ryggen til veggen, setter hendene ned i bakken med litt avstand, og deretter går oppover veggen til du står parallelt med den på henda. Syns du dette er tungt, kan du øve deg på å gå opp og ned veggen til du er sterk nok til å stå på henda.

Uansett hvilken vei du foretrekker å stå, kan du spørre om noen kan hjelpe deg opp og ned de første gangene du gjør øvelsen for å føle deg trygg.

Når du syns det er kjempe enkelt med handstand inntil en vegg kan du prøve deg på håndstående i det fri – altså uten en vegg å støtte seg på. Her kan du starte med å lage en trekant av forarmene og albuene, og deretter lene hodet og skuldre her – samtidig som du bruker kjernemuskulaturen til å balansere mens du løfter beina opp til strak posisjon. Når dette blir for enkelt kan du gjøre det på hendene.

Populære produkter