Camilla Lorentzen har tips til hvordan du kommer deg over dørstokkmila. Foto.

Fem tips som senker dørstokkmila

Det finnes alltid en unnskyldning for å droppe treningsøkten. Heldigvis vet PT og treningsblogger Camilla Lorentzen hvordan du skal holde motivasjonen oppe – og senke dørstokkmila!

Det er veldig enkelt å komme opp med unnskyldninger ovenfor seg selv for at man skal komme unna dagens treningsøkt. Dette økes kanskje enda mer når det går mot mørkere tider som høst og vinter, men skjer også resten av året. Heldigvis finnes det noen enkle grep som kan gjøre dørstokkmila litt lavere. Personlig trener og jenta bak bloggen fitnok.no, Camilla Lorentzen, kommer her med sine fem beste motivasjonstips:

Pakk med deg treningsutstyr på jobb

Camillas første tips er å ta med treningstøy på jobb.

– Nå som mørket kommer snikende tidligere enn det har gjort i hele sommer er det lett å bli på sofaen i stedet for å ta den vante kveldsturen på treningssenteret. Dersom du har med deg treningstøy på jobb og legger økten rett etter endt arbeidsdag vil det være lettere å gjennomføre i tillegg til at du har en avtale med deg selv – og denne vil du vel ikke bryte?

Motiver deg selv med produktene våre

Skaff deg en treningskompis

Du har sikkert hørt det før, og her nevnes det igjen: det å ha noen å trene med, gjør treningen sosial og mer morsom, i tillegg til at det legger et ekstra press på deg.

– Dersom du ikke kommer deg på trening, vil det ikke bare gå ut over deg selv, men også den du skal trene med, forklarer Camilla.

 

POPULÆR: Camilla Lorentzen er PT og en svært populær treningsblogger via nettstedet XXX
POPULÆR: Camilla Lorentzen er PT og en svært populær treningsblogger via nettstedet www.fitnok.no

 

Sett deg realistiske mål

Realistiske treningsmål er også viktig for å holde på motivasjonen.

– Vi har alle gått i fella hvor vi forsøker litt for mye litt for fort med litt for lite kunnskap og erfaring. Begynn i det små med et par økter i uken og øk etter hvert som rutinene sitter. Det er mye bedre å sette seg et mål om å trene 2 ganger i uken og faktisk klare dette, enn å ha et ønske om å få til 3 og «bare» ende på 2.

Følg et treningsprogram

Camilla anbefaler også å skaffe seg et treningsprogram dersom man ikke har dette fra før.

– Ta kontakt med noen som kan sette opp et program for deg, eller søk deg frem på internett. Det å følge et program som du vet vil ta deg fra A til Å gjør hele treningsopplevelsen mye morsommere, du kan måle fremgang underveis, og ikke minst får du kjent litt på den mye omtalte mestringsfølelsen som har en tendens til å dukke opp når et mål blir nådd.

Gjør noe du liker

Men det Camilla mener er aller viktigst, er å gjøre noe du liker.

– Å løfte tunge vekter eller løpe maraton passer ikke for alle. Kanskje du heller skal prøve deg på klatring, melde deg på en gruppetime eller ta et dansekurs?

Camilla forsikrer også at treningen på ingen måte må foregå inne på et treningssenter.

– Det viktigste er ikke hva du gjør, men at du gjør noe. Det å gjøre noe du liker, finner glede i og som motiverer deg mens du holder på, vil gjøre at du klarer å holde deg aktiv gjennom hele livet.

Populære produkter