ettbeins markløft med strikk

Ettbeins markløft med strikk

Ønsker du en isolerende øvelse for ett og ett bein? Da er ettbeins markløft med strikk en utmerket øvelse for deg og dine bein. Se og lær mer om denne øvelsen her!

Slik gjør du ettbeins markløft med strikk

Ettbeins markløft med strikk er en ypperlig øvelse for å trene hamstring, rumpe, korsrygg og lats. Enten du vil løpe fortere, kaste ball hardere eller forebygge skader, bør denne øvelsen være en del av treningsprogrammet ditt.

En av hovedfordelene med å bruke strikk i treningen er at den skaper en diagonal trekkraft, i motsetning til en manual eller kettlebell som skaper en vertikal kraft på grunn av tyngdekraften.

Før du begir deg ut på denne øvelsen med strikk, kan det være lurt å beherske ettbeins markløft med kroppsvekt først. Den utføres på samme måte, men uten ekstra belastning. Her får du virkelig utfordret balansen din, og det kan være lurt å ha noe å holde i de første gangene du gjør den, som en stol eller benk etc.

Kort beskrivelse:

  • Stå med strikken under den ene foten og ha det andre benet løftet fra bakken (se video over). Hold strikken med samme hånd som fot den er under – høyre fot og høyre hånd, venstre for og venstre hånd – kneet skal være litt bøyd
  • Utfør så en strak markløft ved å bøye hoften, samtidig som du strekker det ledige benet bakover for balanse
  • Press deg deretter tilbake til startposisjon ved å stramme rumpa og presse hoften frem – hold armen rett gjennom hele øvelsen slik at strikken strammes på toppen og du kjenner motstanden på vei tilbake til start
  • Gjenta ønsket antall repetisjoner og ikke glem det andre benet

Før du starter treningsøkten din er det også viktig at du varmer opp musklene godt, slik at du unngår eventuelle kramper og strekk. Prøv deg frem med ulike dynamiske oppvarmingsøvelser som varmer opp bakside lår og rumpe.

Du kan også bytte ut strikken med en manual eller kettlebell om ønskelig, og hvis du ønsker økt belastning.

Populære produkter