Om du ikke har prøvd deg på eltefrie bakverk før, anbefaler vi deg virkelig å gjøre det. Visste du at bakverk med surdeig er sunnere enn vanlig gjærbakst?
Disse rundstykkene er i tillegg laget med speltmel. Spelt er et gammelt kornslag som ofte omtales som urkornet, og kan erstatte hvetemel i de fleste bakverk.
I denne oppskriften har vi «jukset» litt og brukt ferdig surdeigstarter. Da får du en flying start på bakeprosessen.
Lag deigen etter middag eller på morgenen så har du nystekte rundstykker til enten frokost eller kvelds. Resultatet av lang hevetid blir noen fantastiske og smakfulle rundstykker som vi virkelig anbefaler!
PS! Chiafrø er ikke et must i bakverket, men de gjør at rundstykkene blir enda saftigere.
TID
120 min
PORSJONER
8 rundstykker i chiabatta-størrelse
NIVÅ
Enkel
Jeg aksepterer herved at Maxim kan sende meg relevante tilbud og informasjon – også i andre kanaler enn Maxims egne, og at e-postadressen jeg har oppgitt er min. Opplysningene jeg gir vil ikke bli brukt til annet formål eller utlevert til andre selskap. Jeg kan når som helst avregistrere meg.