5 tips til trening etter ferien

5 tips til trening etter ferien

Det kan være tungt å komme seg inn i treningsrutinene etter en lang ferie, eller kort. Her har vi derfor satt sammen fem enkle tips som kan hjelpe til på motivasjonen og gjøre dørstokkmila kortere!

Finn ditt neste treningsprogram her

Bare gjør det

Det finnes alltid nok av gode unnskyldninger for og ikke trene. Litt for trøtt, litt for mett, litt for dårlig tid, litt for vondt i kroppen, litt for vondt i viljen. Kjenner du deg igjen? Trøsten er at alle har slike tanker. Trikset er og ikke lytte for mye til disse tankene, eller styre unna så godt det lar seg gjøre når tankene dukker opp. Det du i stedet kan gjøre er å ta på deg joggeskoene og løpe ut døra, eller inn på treningssenteret! All trening er bedre enn ingen – og du er i gang igjen. Du kan også ta frem et par fylte vannflasker og en sekk fylt med bøker, og løfte litt hjemme på stuegulvet også!

Se våre hjemmetreningsøkter her 

Legg lista passe lavt

Når du koser deg i solen eller på feriedager, er det helt naturlig å distansere seg fra tidspress og mas i hverdagen. Det er jo tross alt det som ER ferie! Når kropp og hodet er fullt av overskudd, er det samtidig lett å legge vel hårete planer for treningen som skal komme. Når hverdagen kommer, har vi gjerne glemt hvor stor tidsklemma er – og hvor vanskelig det i praksis er å få til x-timer i løpet av uka. Legg derfor en helt realistisk plan for hvor mange økter du skal/får til å trene i løpet av uka. Hvis hodet sier fem og timeplanen sier én, så gå for det siste. Og hele tiden føle at man er på etterskudd med treningen er oppskrift på dårlig motivasjon. Igjen: All trening er bedre enn ingen.

Fast plass i timeplanen = gode treningsvaner

Tid er en luksusvare så her gjelder det å sette av faste tidspunkter i uka når du skal trene. Om det er morgen, middag eller kveld, er ikke så nøye. Men faste tidspunkter virker gjerne forpliktende, og gjør uka lettere å planlegge. Jo mer forutsigbar treningshverdagen er, jo lettere er det å skaffe seg gode treningsvaner.

Tren hardt – tren sammen

For å bedre formen, er vi avhengig av å trene tøft av og til. Kroppen er avhengig av å ta seg ut med jevne mellomrom for å øke kapasiteten – og disse øktene er gjerne både slitsomme og litt vonde. Det er ofte tøft å motivere seg til å ta de hardeste treningsøktene alene, men sørger du for å ta disse enten sammen med en treningskompis/venninne eller en treningsgruppe, er det mye lettere å ta de tøffeste takene. Det å konkurrere mot noen eller slite seg ut sammen, gjør at vi klarer å ta ut det lille ekstra som gjør økta spesielt bra.

Ikke gå tom

De fleste av oss spiser og drikker litt ekstra godt i ferien, og slik skal det være. Tilbake i hverdagen ønsker vi gjerne å stramme inn livreima litt, og kanskje gå ned én kilo eller to. Da er det naturlig for de fleste av oss, å være litt mer forsiktige med hva vi putter i oss. Når du trener, er det imidlertid en dårlig idé å spise og/eller drikke lite. For å kunne yte maks – og i det hele tatt orke å ta i – trenger kroppen næring før-, under- og etter trening. Med andre ord er det en dårlig idé og brått redusere voldsomt på næringsinntaket, og samtidig gire opp treningen etter sommeren. Da vil du etter all sannsynlighet oppleve å bli slapp, uopplagt og gå tom under lengre økter. Det er en dårlig treningsopplevelse som vil gi deg mindre lyst til å gå løs på neste økt. Tilsvarende god idé, er det å skifte ut kaloririk «ferieføde» med normalt, sunt kosthold og tilføre kroppen litt ekstra energi når treningen krever dette. Vi i Maxim anbefaler naturligvis våre egne barer, geler og energidrikke som en god treningskamerat.

Populære produkter