• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

7 januar 2019

Triatlon er en multisport bestående av svømming, sykling og løping. I internasjonal sammenheng er triatlon en stor idrett. Distansene for hver disiplin varierer, mange tror at triatlon kun er Ironman (også kalt fulldistanse) eller Norseman, men triatlon har kortere distanser som passer for alle. Maxim-ambassadør Lars Christian Vold er tidligere vinner av Norseman. 

 

Jeg har drevet med mye forskjellig idrett og aktiviteter. Jeg har både sunget og spilt fiolin. Av idrett har jeg drevet med blant annet roing, langrenn, skiskyting, fotball og tennis. Jeg fant fort ut at ballidrett ikke var min greie, og at kondisidrett var det jeg burde satse på. Da jeg var 9 år gikk jeg daglig tur retur Frognerseteren-Kikut, mens jeg hørte på de fire årstider på repeat fra en walkman i sekken. Jeg har alltid elsket å være i naturen og jeg har to yngre brødre som alltid har pustet meg i nakken så vi har pushet hverandre bra i alle år. De er nå i verdenstoppen i padling.

I førstegangstjeneste var jeg fallskjermjeger og etter det fikk jeg enda mer sansen for å gjøre litt ekstreme ting. Jeg meldte meg derfor på Norseman, bare for ha gjort det. Jeg hadde «jumper’s knee» etter et år med alt for tung sekk, og jeg kjøpte min første sykkel en måned før start. Dette var i 2010. Jeg klarte akkurat å komme blant de 160 første slik at jeg fikk svart trøye. Ved ren flaks fikk jeg plass igjen to år senere. Da presterte jeg over all forventning og ordnet meg eliteseeding. Det var først da jeg fikk blod på tann og ville begynne å utforske hvor god jeg kunne bli. Jeg har til sammen deltatt 8 ganger på Norseman, jeg har flere pallplasser og er den eneste i Norsmans historie som har gjennomført på under 10 timer. Jeg har deltatt på mange andre lange og korte triatlon verden over, men Norseman har de siste årene vært mitt hovedfokus. Jeg har også 4 seire i Expedition Amundsen, et 100km langt pulkløp over Hardangervidda. To i lagklasse og to alene.

Ved siden av idretten er jeg utdannet psykolog. De siste årene har jeg jobbet på Modum Bad i Vikersund og pendlet til og fra Oslo på sykkel, året rundt. Jeg er gift og har en datter på 8 måneder. Fra og med desember begynner jeg i en jobb nærmere Oslo og får vært mer hjemme med familien.

 

Les også: Forbered deg før Maraton

Funfacts om meg:

  • Jeg har sunget i Sølvguttene
  • Da jeg var 9 år gikk jeg Frognerseteren-Kikut daglig, og hørte på De fire årstider på repeat fra en Walkman.
  • Jeg er den eneste som har fullført Norseman på under 10 timer.

Mine Maxim-favoritter:

 

Bli bedre kjent med Lars Christian på hans Instagram-profil @lcvold

Relaterte blogginnlegg