• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

19 mars 2018

Proteinpulver eller protein shake – hva skal jeg velge?

Med så mange forskjellige produkter på markedet er det lett å bli overveldet, i denne artikkelen skal vi gjøre vårt for at bilde blir litt klarere ved å fortelle hva forskjellen er mellom proteinpulver og protein shake. Slik at du har kunnskapen du trenger når du skal velge hvilket kosttilskudd som passer best for deg, din treningshverdag og dine mål.

Maxim sin protein shake – Protein Boost – kan du kjøpe her!

Forskjellen mellom proteinpulver og en protein shake vil være noe ulik fra merke til merke, men kort fortalt kan en si at forskjellen er at proteinpulver er basisproduktet som en må blande ut, en kan da selv bestemme proporsjoner, mengde, smak og lignende. Protein shakes derimot er et ferdig produkt, som er klart til å inntas umiddelbart. Begge to er gode protein-tilskudd for de som ønsker å supplementere kostholdet med ekstra protein, men de har noen ulike fordeler og bruksområder som vi skal gå gjennom under.

Proteinpulver – Pure whey og clear protein

Ettersom proteinpulver er et basisprodukt, gir det også større frihet. En kan selv velge om en ønsker å blande det ut i vann, melk eller om en ønsker å inkludere det som en ingrediens i forskjellige oppskrifter. Proteinpannekaker, proteinvafler og proteinsmoothie er populære eksempler på sistnevnte. Ved den mest tradisjonelle bruken, som kosttilskudd etter en endt styrkeøkt, har en også friheten til å selv kunne velge utblandingsproporsjoner, mengde ferdig drikk og gram med protein, sammensetning med andre ingredienser og tilskudd osv. Nøkkelordet er altså frihet.

Hva er whey protein egentlig

Kjøp Maxim sitt proteinpulver her!

Maxim tilbyr to typer proteinpulver, hvor det mest tradisjonelle av de to er Pure Whey-pulveret som kommer 400 grams poser eller 750 grams bokser og i to forskjellige smaker, rik sjokolade og søt jordbær. Dette proteinpulveret er rent whey protein av ypperste kvalitet og designet for å være det ultimate tilskuddet for deg som ønsker å bygge sterkere og større muskler.

LES OGSÅ: Hva er proteinpulver?

Den andre typen proteinpulver som Maxim tilbyr heter Clear Protein. Som navnet tilsier er dette et proteinpulver som blir klart når en balnder det med vann, for enn oppfriskende restituering etter trening. Dette proteinpulveret kommer i porsjonsposer med den forfriskende peach lemonade-smaken og er lavt på laktose, høyt på protein og uten tilsatt sukker. Med andre ord et flott alternativ for de som ønsker en mer forfriskende avslutning på treningsøkten uten å minske på proteininntaket.

Protein shake – Protein Boost er best i test!

Protein shakes er i motsetning til proteinpulver et ferdig blandet produkt som kan drikkes umiddelbart etter trening. Den store fordelen her er det praktiske aspektet ved at alt en trenger for å restituere og gi riktig næring til musklene etter endt trening finnes i en og samme flaske, som en lett kan ha med seg i treningsbagen, klar til å drikkes med en gang økten er ferdig. Protein shakes er derfor et flott alternativ for de som ønsker en bekymring mindre i sammenheng med treningen og ønsker et kosttilskudd hvor en vet at alt en trenger er inkludert i en porsjonsflaske som er lett å ha med seg.

LES OGSÅ: Hva er Whey protein?

Protein Boost er Maxim sitt tilbud innen protein shakes, inneholder kun whey protein, kommer med smak av sjokolade, jordbær og vanilje i hendige porsjonsflasker på 310 ml og 480 ml som inneholder henholdsvis 31 gram og 50 gram protein. Disse flaskene inneholder en ideell kombinasjon av protein og karbohydrater for å kickstarte din restitusjon og muskelbygging. Noe Aktiv Trening-magasinet var enige i da de gav Maxim Protein Boost 310 ml sjokolade Best i Test-stempelet i en stor test av proteindrikker!

Proteinpulver og protein shake – oppsummert

For å oppsummere kan en si at begge former for kosttilskudd er gode måter å supplementere kostholdet sitt med ekstra proteiner på. Forskjellen ligger i frihet og funksjonalitet, ingen av delene er noe dårligere enn den andre, så det handler om å finne det alternativet som best passer deg, dine behov, mål og preferanser. Test ut de ulike produktene og se hva som passer din treningshverdag best.

Relaterte blogginnlegg