• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

16 juni 2015

Ta med deg den nye, norskutviklede appen «Get Set – Train Smarter» i lomma – og unngå treningsskader. 

Oppvarmingen er en svært viktig del av den skadeforbyggende treningen for de fleste idretter.  Mange idretter byr på helt egne utfordringer nettopp i forhold til skadeforebygging. Det har ”Get Set” gjort noe med, og pakket inn i en lekker og enkel app, som du kan laste ned både til androide og Apple-plattformer.

– Appen passer til alle som er glad i idrett og fysisk aktivitet, ikke bare toppidrettsutøvere. Her kan du lære hvordan du skal trene for å unngå skader. Gjør du øvelsene på ”Get Set” regelmessig, kan du halvere skaderisikone, forteller Kathrin Steffen til Norges Idrettshøyskole.  Hun har sammen  med teamet bak, fått støtte av nettopp Norges Idrettshøgskole og IOC – for å utvikle appen.

– I første omgang har vi konsentrert oss om de kroppsdelene og øvelsene hvor vi har best vitenskapelig belegg; ankel, kne, hamstrings, lysken, rygg og skuldre.

Appen har to hovedbrukersnitt. Du kan velge enten gå rett til kroppsdel – eller du kan søke opp idretten du trener for. Så vil appen ta deg gjennom øvelser skreddersydd for idrettens skadeprofil.  Den gir deg rett og slett et treningsprogram – illustrert med bilder av øvelsene og en liten tekstforklaring.  Programmene kan deles på mail, skrives rett ut – og lagres i appen i det du har lastet dem ned – slik at du ikke nødvendigvis trenger å være på nett når du har bruk for dem.  Og teamet bak er veldig opptatt av å få tilbakemeldinger, slik at de kan viderutvikle og forbedre innnholdet.

Sjekk ut «Get Set – Train Smarter»-appen her!

– Ikke nøl med å sende oss forslag til forbedring. IOC har allerede signalisert mer penger til utvidelse av appen før Vinter Ungdoms-OL  på Lillehammer i 2016, forteller Steffen.

Appen er foreløpig tilgjengelig på engelsk, fransk, spansk, kinesisk og russisk – men vil i februar 2016 også komme på norsk.

Relaterte blogginnlegg