• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

21 april 2015

Det er vanskelig å holde følge med Maxim-ambassadør Eli Anne Dvergsdal, spesielt i motbakker!

To økter per dag, og til sammen mellom 20 og 30 timer i uka – er harde fakta når det kommer til Eli Anne Dvergsdal. 23-åringen fra Jølster elsker motbakkeløp, og har på kort tid etablert seg som en av Norges beste. Rett og slett fordi hun bare elsker å løpe i fjellet.

– Jeg trenger egentlig ikke å motivere meg, fordi jeg rett og slett synes det å løpe i fjellet og være i aktivitet er det beste som finnes! sier sprekingen til Maxim.

Hun er utdannet og jobber som fysioterapeut, men får tid til all treningen før og etter jobb. Og aktivitetsnivået har alltid vært høyt!

Eli Anne er lett på foten når det går bratt oppover. Hun trener mellom 20 og 30 timer i uka.
Eli Anne er lett på foten når det går bratt oppover. Hun trener mellom 20 og 30 timer i uka.

 

– Jeg vokste opp i en aktiv familie, i ”fjellbygda” Jølster, og ble tidlig dratt med på turer i fjellet med familien. Den store helten min var Bjørn Dæhlie, og jeg tråkka opp spor rundt huset vårt, sier hun.

Les mer i Eli Annes blogg her!

Rask energi

Med så store treningsmengder, er det vanskelig å få i seg nok næring gjennom de normale måltidene, og for Eli Anne er det viktig å ha tilgang til riktig energi underveis.

– Som idrettsutøver trenger man av og til litt ekstra påfyll. Da er det greit med energibarer og lignende produkter. Under lange treningsøkter er det ikke alltid lett å spise normalt, og barer samt energidrikke er et godt alternativ, forteller hun.

– I tillegg er det viktig å få tilført rask energi etter harde økter, og da er det greit å ha noe lett tilgjengelig før en kommer seg til middagsbordet, smiler hun.

Fotball var det som gjaldt for Eli Anne i mange år. Nå er knottene byttet ut med løpesko.
Fotball var det som gjaldt for Eli Anne i mange år. Nå er knottene byttet ut med løpesko.

 

Vil til EM

Det var først i fjor at Eli Anne startet satsingen på motbakkeløp. Gjennom oppveksten var det nemlig fotball som gjaldt. Men allerede nå hevder hun seg i norgestoppen – og skal bli tøff å følge gjennom sesongen.

– Årets mål er selvsagt å gjøre det bra i Norgescupen, for så å bli tatt ut til EM i motbakkeløp. Men det aller viktigste er å ha det kjekt med treningen, ler hun.

Relaterte blogginnlegg