• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

11 oktober 2016

Løpefenomenet Kristian Ulriksen har gått fra å være lat og utrent pokerproff til å fullføre Berlin Maraton på 2.25.44. Hva er «mirakelmannen»s hemmelighet?


TEKST: Pål Tømmerhoel

FOTO: Morten Bendiksen/Maxim Norge


Kristian Ulriksen (29) var den utrente pokerproffen som «over natta» bestemte seg for å begynne å trene. I høst fullførte han Berlin Maraton på 2.25.44. Tiden gjør tromsøværingen til en av landets aller vasseste maratonløpere – en nærmest vanvittig prestasjon med tanke på «Ulle»s utgangspunkt.

Hvordan har han gjort det?

– Det er ikke noe hokuspokus. Jeg trener etter prinsippet om at du kun blir så god som innsatsen du legger ned. Det betyr at jeg ikke tror på lettvinte løsninger, men mye og hard trening, sier Kristian selv.

Veddemål

Etter mange år med døgnvilt pokertilværelse og usunn livsstil, tok han grep om egen form i 2011. Da veddet den gamblingglade Tromsø-gutten med faren sin om at han skulle klare å løpe maraton på under tre timer hvis han fikk trene godt i seks måneder.

Ikke overraskende vant Kristian veddemålet et halvt år senere, men det skulle bare bli starten på en oppsiktsvekkende forvandling som har sendt ham helt til norgestoppen i løping.

LØPERPAR: Kristian er samboer med den meget gode ultraløperen Kathrine Kvernmo. Sammen prøver de å kombinere livet som toppidrettsutøvere med full jobb og studier.
LØPERPAR: Kristian er samboer med den meget gode ultraløperen Kathrine Kvernmo. Sammen prøver de å kombinere livet som toppidrettsutøvere med full jobb og studier.

Hemmeligheten

– I den grad jeg har noen hemmelighet, så er det at jeg tåler å trene mye. Jeg har hele tiden kunnet kjøre på med ganske mye mengde uten å bli skadet. Men utover det, dreier det seg mye om å legge en plan og følge den. Jeg trener mellom 500 – 700 timer i året i tillegg til full jobb, så det gjelde å være strukturert og være tøff nok i hodet til å gjennomføre planlagte økter. I ukedagene løper jeg gjerne til og fra jobb, også prøver jeg å utnytte helgene til mye trening og mye hvile, forklarer 29-åringen- som tidligere i år ble en del av Team Maxim.

– Utholdenhetstrening er ikke vanskelig. Det er noen velprøvde prinsipper som fungerer godt. I praksis betyr det at jeg kjører to tøffe intervalløkter i uka samt èn lengre tempoøkt. Resten er svært rolig mengdetrening.

 

Kristians treningsprogram

 

Mandag
Langintervaller ( f.eks  4×10 min. eller 3×15 min.) i sone 3 – 40-50 minutter

Tirsdag
Økt 1: Rolig løp – 45 minutter
Økt 2: Rolig løp – 70 minutter

Onsdag
Hurtig langtur/fartslek – 70 minutter

Torsdag
Økt 1: Rolig løp – 45 minutter
Økt 2: Intervaller (f.eks 6×6 min. eller 5×8 min.) i sone 3-4.

NB: Om sommeren er dragene kortere og raskere f.eks. 10×3 min./20×1 min.

Fredag
Rolig løp – 70 minutter

Lørdag
Økt 1: Langtur rolig – 100 minutter
Økt 2: Rolig løp: 45 minutter

Søndag
Økt 1: Rolig løp – 70 minutter
Økt 2: Rolig løp – 60 minutter

 

Relaterte blogginnlegg