• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

25 juni 2015

Prestasjonsveileder og Maxim-ambassadør Mats Johansen opplevde alle kjæresters mareritt da samboer Lise  (27) ble liggende blodig og hjelpeløs på asfalten etter en stygg ulykke under Swissman Xtreme Triathlon.

Superspreke Lise Lavoll Borgen var i sitt livs form før forrige helgs kraftprøve Swissman Xtreme Triathlon. Men da hun smalt i asfalten etter seksti kilometer av sykkeldelen opp de sveitsiske alper, sto det plutselig om liv og død i stedet for en god plassering.

Lise var i kjempeform før starten av Swissman Xtreme Triathlon. FOTO: Mats Johansen/PRIVAT
Lise var i kjempeform før starten av Swissman Xtreme Triathlon.
FOTO: Mats Johansen/PRIVAT

En langsgående sprekk i asfalten kastet Lise brutalt av sykkelen, og med blodet rennende fra hodet og munn ble 27-åringen liggende hjelpeløs i motsatt veibanen mellom passerende biler.

Kjæresten Mats Johansen fulgte kjæresten i bil under konkurransen, og oppdaget raskt at noe var galt:

– Jeg hadde akkurat passert henne og hadde kontroll på hvor langt bak hun var en annen utøver. Men da differansen ble lengre og lengre lurte jeg på hva som hadde skjedd. Plutselig dukket en annen norsk utøver opp og sa jeg måtte forte meg å kjøre tilbake fordi Lise hadde falt, forteller Mats – som til daglig jobber som prestasjonsveileder for idrettsutøvere gjennom selskapet Getrobust.

SKADET: Lise var svært forslått og ble tatt hånd om av helsepersonell etter den stygge ulykken i Sveits. FOTO: Mats Johansen/PRIVAT
SKADET: Lise var svært forslått og ble tatt hånd om av helsepersonell etter den stygge ulykken i Sveits.
FOTO: Mats Johansen/PRIVAT

– Da jeg kjørte tilbake, så jeg Lise lå rett ut i motgående kjørefelt og det rant blod utover asfalten. Da hadde flere allerede ankommet plassen så jeg hastet ut av bilen for å høre om noen hadde ringt etter ambulanse og for å sjekke om hun var bevisst, sier Mats.

Kjæresten var ved bevissthet, men kunne ikke gjøre rede for seg.

 – Jeg spurte Lise når hun og barna var født, men det kunne hun ikke svare på.

Samtidig som Mats var svært bekymret for kjæresten, forsøkte han å være så rasjonell som mulig og opptatt av at hun skulle ligge stille og holde seg varm til førstehjelpsmannskaper kom til ulykkesstedet.

 

VED GODT MOT: Lise tilbragte fem timer på sykehuset etter ulykken og fikk konstatert brudd i kragbeinet. FOTO: Mats Johansen/PRIVAT
VED GODT MOT: Lise tilbragte fem timer på sykehuset etter ulykken og fikk konstatert brudd i kragbeinet.
FOTO: Mats Johansen/PRIVAT
Han er klar på at tre ting er ekstra viktig å huske på for alle som blir vitne til liknende ulykker:

 

  • Evaluere egen sikkerhet – eksempelvis sjekke om veien er trafikkert så må man sørge for at biler stoppes eller omdirigeres.
  • Varsling. Kontakte nødpersonell og andre som kan hjelpe til 
  • Ta vare på personen og holde vedkommende i ro. Stoppe store blødninger om nødvendig, sørge for at han/hun puster samt holde personen varm.

 

Lise slapp unna marerittet i Sveits uten store hodeskader, men med forslått kropp og brudd i kragebeinet. Den solide sykkelhjelmen hun brukte, ble delt i to i møtet med asfalten og var trolig med på redde Lises liv.

Etter fem timer på sykehuset, fikk Mats og Lise lov til å reise hjem til Norge og sine to barn på ett- og fem år.

– En drøm ble knust, men Lise kommer sterkt tilbake! lover Mats Johansen.

GJENFORENT MED FAMILIEN: Mats og Lise fikk dra hjem til sine barn dagen etter ulykken i Sveits. FOTO: Mats Johansen/PRIVAT
GJENFORENT MED FAMILIEN: Mats og Lise fikk dra hjem til sine barn dagen etter ulykken i Sveits.
FOTO: Mats Johansen/PRIVAT

Relaterte blogginnlegg