• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

12 mars 2018

Whey protein i kosttilskudd

Det er i dag et stort tilbud av ulike kosttilskudd, med ulike navn og lovnader tilknyttet seg. I et slikt landskap kan det være vanskelig å vite hva som er hva og hva den faktiske nytteverdien er. Whey protein er å finne i de fleste sportskosttilskudd hvor protein står i høysetet, men hva er egentlig whey protein? Hvorfor er whey protein så populært i kosttilskudd? Og passer whey protein for akkurat mine treningsmål? Disse og flere spørsmål skal vi nå svare på, slik at du har den kunnskapen du trenger når du skal velge kosttilskudd.

Maxim sitt proteinpulver – Pure Whey kan du kjøpe her!

Hva er whey protein egentlig?

Whey protein er konsentrert protein som utvinnes fra en væske som blir igjen som et biprodukt ved osteproduksjon. Denne væsken kalles whey på engelsk, mens den på norsk heter myse. Det tynne laget med klar væske som noen ganger legger seg på toppen av rømme og yoghurt er også whey. For å lage whey protein, tar man denne væsken gjennom en rekke prosesser som pasteurisering, raffinering og filtrering hvor en skiller proteinet fra fett, karbohydrater og andre stoffer en ikke ønsker i det ferdige produktet. Væsken blir så tørket til pulverform og tilsatt andre essensielle ingredienser slik at proteinpulveret har alle de karakteristika en ønsker seg.

Maxim sine proteinbarer kan du kjøpe her!

Whey protein for økt styrke og muskelmasse

Så og si alle matvarer inneholder protein, men i ulike mengder og av ulik ’kvalitet’, whey protein er ofte foretrukket i proteinkosttilskudd av flere grunner. Whey protein inneholder blant annet tilstrekkelig med alle de forskjellige 9 essensielle aminosyrene, dette er aminosyrer som kroppen ikke kan fremstille selv og som derfor må inn gjennom kosten. Musklene har dermed alle byggeklossene de trenger for å hente seg inn etter en økt og alt ligger til rette for at de skal bli sterkere og større. Whey protein er også å foretrekke for de som trener for økt styrke og muskelmasse fordi det kan tas opp og nyttiggjøres av kroppen hurtigere enn andre proteintyper som for eksempel kasein, som kan sies å være det mest populære alternativet til whey. Det går altså kortere tid fra proteinpulveret inntas, til kroppen faktisk kan bruke proteinet om en bruker whey protein enn for eksempel kasein. Jo fortere kroppen kan bryte ned og nyttiggjøre seg av proteinet, jo fortere kan kroppen sette i gang prosessene som bygger opp musklene, sterkere og større enn de var før trening.

Maxim sin ferdigblandede proteindrikke – Protein Boost kan du kjøpe her! 

Whey protein i kosttilskudd

Maxim har to forskjellige typer proteinpulver hvor whey protein utgjør hundre prosent av proteininnholdet. Med våre whey proteinpulver har vi laget produkter som fokuserer på en optimal sammensetting av protein, fett og karbohydrater slik at kroppen har alt den trenger for optimal restitusjon og gjenoppbygging. Pure Whey kommer i to størrelser og i to smaker det er umulig å gå lei av, rik sjokolade og søt jordbær. Clear Protein er det nyeste medlemmet i rekken av proteintilskudd Maxim tilbyr. Dette er et proteinpulver som holder seg klart ved blanding i vann og som med sin friske smak av peach lemonade gir en oppfriskende slutt på treningsøkten.

Vi i Maxim har også flere produkter som inneholder kvalitetsprotein fra gode kilder, slik at musklene får alt de trenger for å bygge seg sterkere og større etter trening. Disse inneholder ikke bare whey protein, men også andre typer protein som kasein, som er et høykvalitetsprotein som også utvinnes fra kumelk. Ved siden av flere forskjellig typer proteinbarer i en rekke smaker, tilbyr Maxim Protein Boost som er praktiske, smakfulle og ferdigblandede proteinshakes som er ideelle for inntak rett etter trening.

LES OGSÅ: Proteinbar vs Energibar

Whey protein for utøvere og mosjonister

Kosttilskudd med whey protein passer for alle som har som mål å øke prestasjonene sine i idretter hvor rask og maksimal muskelkraft er sentralt, eller som simpelthen trener for å øke eller opprettholde muskelstyrke og muskelstørrelse. Mengden protein som behøves for den enkelte er forskjellig, men en arbeider ofte med et regnesstykket som tilser at en som ønsker økt muskelstyrke og muskelstørrelse bør innta opp mot 2 gram protein per kilo kroppsvekt, daglig. Dette er fullt mulig gjennom et vanlig balansert kosthold, men musklenes restituerende- og muskelbyggende prosesser trenger protein umiddelbart etter endt styrketrening. Da er kosttilskudd som kan tilby proteinet i et format som kan inntas umiddelbart og som er optimert for at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg av næringsstoffene så fort som mulig, en ideell løsning. Med alle de forskjellige produktene som nevnes ovenfor finnes det også et alternativ for alle, uansett treningshverdag, behov, mål og smak!

Relaterte blogginnlegg