• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

29 juni 2016

Maratonløper og Maxim-ambassadør Marthe Katrine Myhre forteller med egne ord om veien fra å være døden nær av anoreksia til EM-uttatt maratonløper.

– Alle som kjenner meg vet at jeg har et liv preget av mange fighter med matinntaket. I over 10  år var jeg sterkt preget av spiseforstyrrelser, fire av dem var kritiske. Jeg var innlagt på sykehus i over ett år og var døden nær. Sondemat ble min redning i 11 måneder.

Jeg har valgt å være åpen om mine problemer. Kan min åpenhet om anoreksia være til hjelp for en eller flere, er det en seier for meg. Sykdommen er rett og slett fæl. Den er ubarmhjertig og mystisk. Den tar fra deg alt – alt liv og håp.

I over 10  år var jeg sterkt preget av spiseforstyrrelser, fire av dem var kritiske. Jeg var innlagt på sykehus i over ett år og var døden nær.

Min kamp mot maten startet i en alder av 14 år. Jeg gikk på ungdomsskolen og hadde alt lagt til rette for en fin ungdomstid, både innen idrett, skolen og hverdagen generelt. Jeg var en av landets beste i langrenn og løp bra. I tillegg var jeg flink på skolen og hadde/har en enestående familie i trygge omgivelser. Sett i ettertid var jeg en slik jente med ”flink pike-syndromet”. Alt skulle være bra og gjennomføres til beste karakter.

Siden hele ungdomstiden gikk med til sykehusopphold og treningsnekt, gikk jeg glipp av nesten hele juniorkarrieren innen idretten. Siste år som junior gjorde jeg et aldri så lite comeback. Dette endte med junior-NM gull i langrenn og flere gode resultater. Selv om jeg konkurrerte og gjorde det bra, var jeg ikke frisk. Jeg kjempet stadig med høye treningsmengder og lite matinntak.

Jeg klarte å balansere livet mer og mer etter hvert. Jeg vant skirenn i Norges-cup som senior og fikk gå flere World-Cup renn. Sakte, men sikkert klarte jeg å kjempe meg tilbake, både til livet med vanlig hverdag og idretten – som tross alt var noe av det viktigste jeg hadde.

Mine erfaringer har lært meg hvordan riktig og nok mat utgjør en stor forskjell på en fungerende og ikke-fungerende kropp. Jeg lærte det den harde veien.

Mine erfaringer har lært meg hvordan riktig og nok mat utgjør en stor forskjell på en fungerende og ikke-fungerende kropp. Jeg lærte det den harde veien, men det har gjort meg til den personen jeg er i dag. Jeg har kommet styrket ut av det, jeg har lært meg selv å kjenne på en annen måte.

Derfor er jeg uendelig stolt og glad for å være ei aktiv idrettsjente som har kommet tilbake og prestert på bra nivå innen idretten, selv om det så mørkt ut for noen år tilbake. Jeg er stolt over å kunne være en sunn ambassadør for MAXIM. Riktig trening, nok mat, god restitusjon og påfyll underveis, er nøkkelord for å kunne prestere jevnt og skape resultater. Tørr å spise nok og hvile effektivt er mantra jeg minner meg på ofte.

Det kan være enkelt å si det, men det viktigste er å gjennomføre din plan! Min plan er å løpe fort med MAXIM i ryggen.

 

Les også: Maraton-Marthes hemmelige Birken-tips

Relaterte blogginnlegg